PeÈ™tele este un aliment complet, sănătos È™i inofensiv pentru stomac, prietenos cu nivelul de colesterol, prin urmare poate fi consumat È™i de cei care urmează un regim alimentar din motive medicale sau estetice. PeÈ™tele se poate consuma ca atare sau în diverse preparate alimentare ca ingredient de bază. Este ideal în antreuri la mesele festive sau în gustări bune de servit la întâlnirile între prieteni, cu un pahar de vin. Iată câteva idei:
Chifteluțe din ton
Se fierb trei cartofi È™i doi morcovi după care se zdrobesc cu furculiÈ›a pentru a obÈ›ine un piure. Peste acesta se adaugă trei cutii de ton în suc propriu (deasupra cărora s-a stors zeama de la un sfert de lămâie), un ou crud, o legătură de mărar tocat mărunt È™i patru căței de usturoi. CompoziÈ›ia se amestecă bine după care, cu o linguriță, se modelează bile care se trec prin făină sau pesmet È™i mai apoi sunt prăjite în baie de ulei. Când chiftelele devin auri se scot pe un prosop de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei. Se pot servi pe o farfurie cu frunze de salată sau se pot înfinge pe beÈ›e de frigărui, alternând cu măsline negre È™i verzi fără sâmburi.
Salată de cartofi dulci cu macrou
Se fierb doi cartofi dulci, iar după ce s-au răcit se taie cubuleÈ›e È™i se asezonează cu sare È™i piper. Se adaugă 2-3 căței de usturoi tăiaÈ›i rondele fine. Dintr-o cuite de file de macrou în sos tomat se scot doar bucățele de peÈ™te È™i se taie în bucăți mai mici. Se adaugă peste cartofi, se feliază È™i o ceapă roÈ™ie È™i se asezonează cu puÈ›ină zeamă de lămâie È™i o lingură de măsline negre feliate. Sosul tomat se amestecă cu două linguri de ulei de măsline È™i zeama de la o jumătate de lămâie apoi se adaugă peste salată. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.bucataras.ro/retete/salata-de-cartofi-noi-cu-macrou-afumat-87511.html