Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 28 Ianuarie 2020

        În timp ce unele legume gătite în cuptorul cu microunde își conservă mai bine nutrienții, alte alimente își pierd imediat proprietățile dacă sunt încălzite în acest aparat electrocasnic indispensabil în bucătărie. Mai mult, unele studii arată chiar că preparate în cuptorul cu microunde, aceste alimente devin chiar nocive. 

 

1. Carnea 

        Potrivit specialiștilor, dezghețarea cărnii în cuptorul cu microunde favorizează contaminarea produsului cu bacterii și distruge integral vitamina B12 și aminoacizii conținuți. De asemenea, reîncălzirea unei bucăți de carne deja gătită în cuptorul cu microunde duce la degradarea proteinelor. 

 

2. Laptele

        Atât laptele, cât și alte derivate, își pierd până la jumătate din valorile nutritive atunci când sunt încălzite în cuptorul cu microunde, în special se ajunge la distrugerea mineralelor, cum ar fi calciul.

 

3. Untul 

        Acest aliment este adesea topit în cuptorul cu microunde, dar procedând astfel untul își pierde din proteine și devine chiar nociv pentru organism. Pentru a te bucura de calitățile untului, lasă-l la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a-l mânca, pentru că nu se va altera. 

 

4. Orezul

        Sub nicio formă orezul nu ar trebui să fie gătit sau încălzit în cuptorul cu microunde. Temperaturile înalte dintr-o dată duc la deteriorarea calităților nutritive ale orezului. Orezul se poate încălzi pe aragaz, adăugând un strop de apă în cratiță pentru a nu se lipi sau arde. 

 

5. Broccoli

        Până la 97% dintre antioxidanții care se regăsesc în broccoli se distrug atunci când acesta este gătit sau încălzit la microunde. Mai mult, atât gustul cât și aroma plantei se alterează foarte mult, prin urmare se recomandă ca orice preparat ce conține borccoli să fie încălzit pe aragaz. Gătit la abur, broccoli își păstrează cel mai bine proprietățile și savoarea.

 

6. Usturoiul

        Dacă un preparat încălzit la microunde, chiar și un minut, conține usturoi, acesta își pierde aproape în totalitate vitaminele și mineralele. Prin încălzirea la microunde, alicina, compusul prețios din usturoi care îi oferă proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antivirale, se deteriorează complet.

 

7. Ciupercile

        Proteinele din ciuperci se pierd în totalitate prin încălzirea lor la microunde, în plus, dacă sunt supuse acestui procedeu, ciupercile devin mult mai sensibile la o contaminare ulterioară cu diferite microorganisme din atmosferă. Nu se recomandă în general încălzirea ciupercilor după preparare, deoarece pot produce balonare și indigestie.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.kamis.ro/retete/carne-de-vita/carne-de-vita-prajita-la-foc-iute-cu-usturoi-si-legume


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Călcâiele crăpate - de ce apar și cum se pot evita
Femeile adoră să fie perfecte din cap până în picioare. Uneori, a...
 
Un păr sănătos are nevoie de hidratare intensă. Ce este și cum poți să o faci acasă
Indiferent de tipul de păr, acesta are nevoie de o îngrijire special...
 
Preparate cu pui ideale pentru răceală
Atunci când ești răcit trebuie să ți cont de două aspecte extrem...
 
Ce beneficii are apa termală și cum se folosește
Femeile care vor să abiă un ten frumos și sănătos ar trebui să f...
 
Alimente sănătoase pentru dezvoltarea oaselor copilului
Alimentele bogate în calciu și alte substanțe nutritive importante ...
 
Cum scapi de mâncatul emoțional și de dependența de zahăr
Mâncatul pe fond emoțional și dependența de zahăr sunt două prob...
 
Top 3 sucuri naturale pentru detoxifierea ficatului
În ficat există cea mai mare concentrație de toxine, de aceea este ...
 
Cinci motive ca să mănânci mai multe ciuperci
Iată ce beneficii surprinzătoare au ciupercile pentru sănătatea or...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Adela Popescu, despre relația cu Radu Vâlcan: „Avea un renume de mare Don Juan. Încerc să nu mă gândesc la ce ar putea să-mi facă rău”

» 26 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Asociația Marilor Rețele Comerciale: Nu avem motive să anticipăm o lipsă a alimentelor de pe rafturi

» 26 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Greșeli de stil care te fac să pari bătrână

» 26 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
A început Târgul de Mărțișor la Muzeul Țăranului
BUCURESTI - ILFOV
» 26 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Primăria Buzău a pus în dezbatere un proiect de hotărâre privind reglementarea transportului public în regim de taxi

» 26 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
La Poiana Câmpina se va realiza cadastru gratuit atât pentru domeniul public, cât și pentru proprietățile private

» 25 Februarie 2020 | Comentarii 0