Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 28 Ianuarie 2020

        În timp ce unele legume gătite în cuptorul cu microunde își conservă mai bine nutrienții, alte alimente își pierd imediat proprietățile dacă sunt încălzite în acest aparat electrocasnic indispensabil în bucătărie. Mai mult, unele studii arată chiar că preparate în cuptorul cu microunde, aceste alimente devin chiar nocive. 

 

1. Carnea 

        Potrivit specialiștilor, dezghețarea cărnii în cuptorul cu microunde favorizează contaminarea produsului cu bacterii și distruge integral vitamina B12 și aminoacizii conținuți. De asemenea, reîncălzirea unei bucăți de carne deja gătită în cuptorul cu microunde duce la degradarea proteinelor. 

 

2. Laptele

        Atât laptele, cât și alte derivate, își pierd până la jumătate din valorile nutritive atunci când sunt încălzite în cuptorul cu microunde, în special se ajunge la distrugerea mineralelor, cum ar fi calciul.

 

3. Untul 

        Acest aliment este adesea topit în cuptorul cu microunde, dar procedând astfel untul își pierde din proteine și devine chiar nociv pentru organism. Pentru a te bucura de calitățile untului, lasă-l la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a-l mânca, pentru că nu se va altera. 

 

4. Orezul

        Sub nicio formă orezul nu ar trebui să fie gătit sau încălzit în cuptorul cu microunde. Temperaturile înalte dintr-o dată duc la deteriorarea calităților nutritive ale orezului. Orezul se poate încălzi pe aragaz, adăugând un strop de apă în cratiță pentru a nu se lipi sau arde. 

 

5. Broccoli

        Până la 97% dintre antioxidanții care se regăsesc în broccoli se distrug atunci când acesta este gătit sau încălzit la microunde. Mai mult, atât gustul cât și aroma plantei se alterează foarte mult, prin urmare se recomandă ca orice preparat ce conține borccoli să fie încălzit pe aragaz. Gătit la abur, broccoli își păstrează cel mai bine proprietățile și savoarea.

 

6. Usturoiul

        Dacă un preparat încălzit la microunde, chiar și un minut, conține usturoi, acesta își pierde aproape în totalitate vitaminele și mineralele. Prin încălzirea la microunde, alicina, compusul prețios din usturoi care îi oferă proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antivirale, se deteriorează complet.

 

7. Ciupercile

        Proteinele din ciuperci se pierd în totalitate prin încălzirea lor la microunde, în plus, dacă sunt supuse acestui procedeu, ciupercile devin mult mai sensibile la o contaminare ulterioară cu diferite microorganisme din atmosferă. Nu se recomandă în general încălzirea ciupercilor după preparare, deoarece pot produce balonare și indigestie.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.kamis.ro/retete/carne-de-vita/carne-de-vita-prajita-la-foc-iute-cu-usturoi-si-legume


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Tot ce trebuie să știi despre șamponul nuanțator
Șamponul nuanțator - ghid de utilizare de la A la Z.
 
Șase semne că ești ipohondru
Persoanele ipohondre trăiesc cu gândul că au o boală gravă, dar p...
 
7 accesorii care completează ținuta business
Ținutele business impun alegerea unor detalii decorative minimaliste,...
 
Ieși în evidență folosind stilul personal, în 5 pași simpli
Stilul personal este oglinda atitudinii tale.
 
Idei pentru un dormitor de vis
Dormitorul trebuie să fie spațiul în care îți găsești liniștea...
 
Mituri despre frumusețe și adevărul din spatele lor
Cunoaște adevărul din spatele miturilor de frumusețe ca să știi s...
 
Cinci poziții în care să stai ca să arăți bine
Nu doar machiajul și hainele te vor ajuta să arăți bine, ci și po...
 
Ce să mănânci dimineața ca să scapi de burtă
Un anumit aliment consumat la micul dejun s-a dovedit a fi aliatul eli...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Viviana Sposub, adevărul despre relația cu George Burcea: Când te cerți cu persoana de lângă tine...

» 26 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
România va începe negocierile de aderare la OCDE

» 26 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Ce să mănânci dimineața ca să scapi de burtă

» 26 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Centrul Cultural „Simion Mehedinți” va fi reabilitat, reorganizat și va găzdui un Muzeu al Tradițiilor din Soveja
VRANCEA
» 26 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Primăria Aiud a semnat contractul pentru concesionarea unui teren pe care se vor construi unități de producție Deltamed

» 26 Ianuarie 2022 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Primarul municipiului Focșani, discurs politic și de Ziua Unirii Principatelor Române

» 25 Ianuarie 2022 | Comentarii 0