În stările de gripă sau răceală corpul nostru are nevoie de o alimentație sănătoasă și de odihnă. Legumele, fructele, cerealele integrale și carnea slabă sunt cei mai buni aliați în lupta cu gripa. Iată câteva preparare cu pui care vor fi de un real ajutor în perioada de răceală:
1. Mâncare de pui cu morcovi
Se prepară la cuptor, astfel că frăgezimea puiului și gustul dulceag al morcovilor te vor pune pe picioare oferind corpului vitaminele de care are nevoie. Este o mâncare sățioasă, dar nu grea, prin urmare, după ce este consumată nu oferă senzația de plin. În stările de răceală se poate adăuga în preparat puțin ardei iute pentru a ajuta la eliberarea mucusului.
2. Supă de linte cu spanac și pui
Fierul din spanac, proteinele din pui și complexul de vitamine din linte, toate într-un preparat delicios, vor alunga imediat stările de disconfort provocate de răceală. O astfel de supă îndeamnă organismul la odihnă, deci te vei vindeca mai repede.
3. Supă de pui cu tarhon
Adaugă tarhon în supa de pui, mai ales în zilele în care răceala îți dă bătăi de cap. Tarhonul are proprietăți antioxidante și stimulează musculatura. În loc de crutoane se poate adăuga pâine în supă, pentru a o consuma mai ușor.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://doc.ro/sanatate/de-ce-se-recomanda-supa-de-pui-la-raceala-2-retete-rapide://laprovincia.ro/5-preparate-cu-pui-pentru-cand-esti-racit/://www.qbebe.ro/retete_culinare/1_-_2_ani/supa_cu_linte_spanac_si_pui://www.bucataras.ro/retete/ciorba-ardeleneasca-cu-tarhon-77642.html