Sosul pesto este ideal pentru paste, salate, sandwich-uri, pizza È™i chiar fripturi, deoarece este foarte gustos È™i versatil. Este originar din Genova, Italia, È™i foarte popular încă din Roma Antică. ReÈ›eta a evoluat în timp, iar acum sosul se găseÈ™te în fiecare supermarket, însă variantele făcute în casă sunt întotdeauna mai bune È™i mai sănătoase, nu doar în ceea ce priveÈ™te sosurile, ci în general.
Iată de ce ai nevoie pentru a prepara cel mai bun sos pesto:
- 3 căni de frunze proaspete de busuioc;
- 4 căței de usturoi decojiți;
- 1/4 cană de Parmezan ras;
- 1 cană de ulei de măsline;
- sare și piper după gust.
Cum prepari sosul pesto acasă
Spală frunzele de busuioc È™i lasă-le să se scurgă de apă. Într-un blender pune toate ingredientele, în afară de ulei, sare È™i pier, È™i mixează. Între timp, adaugă uleiul treptat, iar la final sarea È™i piperul. Dacă îÈ›i plac experimentele, poÈ›i pune migdale în loc de nuci de pin sau ambele È™i mai poÈ›i să adaugi câteva frunze de mentă. PoÈ›i, de asemenea, să faci sos pesto roÈ™u; trebuie să reduci cantitatea de busuioc È™i să pui roÈ™ii uscate.
Citește și: 6 vitamine bune pentru ten!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.blondelish.com/retete/reteta-sos-pesto-busuioc-video/?lang=ro