Checul este o prăjitură ce se prepară rapid, este foarte gustoasă È™i îndrăgită de toată familia deoarece poate fi consumată în diverse combinaÈ›ii. Această reÈ›etă cu nucÈ™oară, scorÈ›iÈ™oară, anason È™i ghimbir are o savoare incredibilă È™i îÈ›i va activa toate simÈ›urile.
Pe lângă savoarea pe care o dau aceste ingrediente, ele sunt bune È™i la indigestie, răceală, diaree, la îmbunătățirea circulaÈ›iei sângelui È™i la tensiunea mărită din timpul menstruaÈ›iei. NucÈ™oara are capacitatea de a reduce flatulenÈ›a È™i de a creÈ™te pofta de mâncare.
Ai nevoie de: 250 grame făină; 100 ml lapte; 1 plic drojdie uscată; 200 grame zahăr; 50 grame cacao; 1 lingură miere; 3 ouă; 100 ml ulei; scorÈ›iÈ™oară; 1/2 linguriță ghimbir măcinat; 1 vârf de cuÈ›it de anason măcinat; un vârf de cuÈ›it de nucÈ™oară; unt pentru uns forma; rahat turcesc opÈ›ional.
Cum se prepară? Se amestecă două linguri de făină cu puÈ›in lapte cald, iar drojdia se combină cu puÈ›in zahăr apoi se încorporează în amestecul de făină È™i lapte. Se lasă la cald circa o jumătate de oră. După aceea se adaugă zahărul È™i făina rămase cât să iasă un aluat moale. Ouăle se bat împreună cu mierea, cacao, uleiul È™i mirodeniile È™i apoi se pune peste amestecul de făină. Se încorporează bine È™i se toarnă într-o compoziÈ›ie spiralată unsă cu unt, după care se pune la copt pentru 30 de minute. După ce este gata se ornează după preferință cu scorÈ›iÈ™oară sau zahăr pudră.
Te-ar putea interesa: Cum să ai o atitudine pozitivă în fiecare zi!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://jurnalul.ro/timp-liber/culinar/reteta-delicioasa-de-craciun-chec-cu-mere-si-scortisoara-glazurat-795561.html