Studiile au arătat că este un mit faptul că un consum mai mare de ouă în fiecare zi crește nivelul colesterolului din sânge. Specialiștii au stabilit că ouăle sunt un aliment foarte sănătos, care oferă nutrienți esențiali organismului și ajută la slăbit.
Dacă sunt consumate în variante dietetice, iar acest lucru depinde de modul în care sunt gătite, ouăle pot avea un conținut caloric mic, ajutând astfel la scăderea în greutate. Un ou prăjit, de exemplu, poate avea 150 de calorii, iar unul fiert 75.
Iată câteva moduri în care poți găti ouăle ca să fie dietetice, delicioase și ușor de preparat:
1. La grătar. În funcție de mărimea lui, un ou la grătar ajunge la maximum 110 calorii, pentru că necesită puțin ulei, însă nu ca la prăjit.
2. Fierte. Ouăle fierte tari oferă cele mai puține calorii, dar și cele mai multe proteine. Pentru a le fierbe tari, ouăle trebuie lăsate 8-10 minute de când apa a început să clocotească.
3. Poșate. Adică ouăle gătite în apă, fără coajă. Atunci când crăticioara cu apă ajunge la fierbere, pune ouăle ușor în ea; pentru a facilita coagularea, poți adăuga puțin oțet sau suc de lămâie. După ce s-au făcut, scoate-le cu o spumieră.
4. La cuptor. Poți folosi tava de brioșe și ouăle le poți adăuga sparte întregi, sau bătute, în care mai poți pune și legumele tale preferate.
Te-ar putea interesa: Avantaje ale friteuzei cu aer cald!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.doctorulzilei.ro/care-este-cel-mai-sanatos-mod-de-a-gati-si-a-manca-oua/