Se prepara un aluat de taitei, fara apa. Se intind foi cat mai subtiri, apoi se taie taitei foarte fini. Se lasa sa se usuce de pe o zi pe alta.
Se aseaza un strat de taitei intr-o tava, se preseaza usor cu mana, apoi de stropesc cu putina apa. Se dau la cuptor potrivit, unde se tin pana se rumenesc.
Cand se scot de la cuptor, se insiropeaza cu un sirop fierbinte, preparat ca la baclava. Se lasa sa se raceasca, apoi se scurge siropul care nu a fost absorbit. Se obtine astfel o foaie prin legarea taiteilor cu siropul.
Se imparte foaia cu cataif in doua parti: o parte se taie in patrate cu latura de 4-5 cm, cealalta parte se aseaza pe un platou dreptunghiular.
Se pune peste aceasta foaie un strat gros de frisca batuta si indulcita cu zahar ( 125 g zahar la 1 kg frisca), iar deasupra se aseaza unele langa altele patratele taiate din prima foaie.
Se decoreaza fiecare patrat cu frisca, cu ajutorul unui cornet, apoi se tine la rece pana in momentul servirii.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord