Se prepara un gris cu lapte astfel: Se pune 1 l lapte la fiert si se adauga un praf de sare si vanilie.
Cand laptele clocoteste, se adauga, in ploaie 250 g gris, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Cand grisul este aproape fiert, se pun 120 g zahar si se continua fierberea.
Se lasa sa se racoreasca.
Se amesteca grisul cu 5 galbenusuri adaugate pe rand, 50 g stafide, 100 g rahat taiat cuburele si coaja rasa de lamaie.
La urma, se adauga albusurile batute spuma, amestecandu-se usor.
Se pune compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si se coace la foc potrivit, cca. 1 ora.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe un platou.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord