Zahărul de cocos este o alternativă sănătoasă la îndulcitorii folosiți frecvent, are un indice glicemic mic, iar din această cauză este bun chiar și pentru diabetici sau pentru persoanele care țin cure de slăbire. Deși am avea tendința să credem că este obținut din fructele de cocos, acest tip de zahăr se obține din nectarul florilor de cocos. Concret, nectarul se fierbe și rezultă o pastă groasă ce se cristalizează.
În comerț zahărul de cocos se găsește sub forma unui bloc solid, sub formă de cristale sau pastă. Este foarte sănătos pentru că este extrem de puțin prelucrat și nu include adaosul de alte substanțe chimice. Indicele glicemic al zahărului de cocos este între 35 și 54 și conține aproximativ 40% fructoză. O linguriță de zahăr de cocos are circa 20 de calorii și conține potasiu, zinc, calciu, fier, vitamine din complexul B, antioxidanți, polifenoli și un conținut divers de aminoacizi (16).
Beneficii:
Citește și: Cinci beneficii ale stretching-ului!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://veganosbrasil.com.br/acucar-de-coco-e-um-bom-substituto-para-o-acucar/