Zahărul de cocos este o alternativă sănătoasă la îndulcitorii folosiÈ›i frecvent, are un indice glicemic mic, iar din această cauză este bun chiar È™i pentru diabetici sau pentru persoanele care È›in cure de slăbire. DeÈ™i am avea tendinÈ›a să credem că este obÈ›inut din fructele de cocos, acest tip de zahăr se obÈ›ine din nectarul florilor de cocos. Concret, nectarul se fierbe È™i rezultă o pastă groasă ce se cristalizează.
În comerÈ› zahărul de cocos se găseÈ™te sub forma unui bloc solid, sub formă de cristale sau pastă. Este foarte sănătos pentru că este extrem de puÈ›in prelucrat È™i nu include adaosul de alte substanÈ›e chimice. Indicele glicemic al zahărului de cocos este între 35 È™i 54 È™i conÈ›ine aproximativ 40% fructoză. O linguriță de zahăr de cocos are circa 20 de calorii È™i conÈ›ine potasiu, zinc, calciu, fier, vitamine din complexul B, antioxidanÈ›i, polifenoli È™i un conÈ›inut divers de aminoacizi (16).
Beneficii:
Citește și: Cinci beneficii ale stretching-ului!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://veganosbrasil.com.br/acucar-de-coco-e-um-bom-substituto-para-o-acucar/