Despre beneficiile uleiului de cocos pentru frumuseÈ›e cu siguranță ai auzit, dar poate nu È™tii cât este de bun în bucătărie: este extrem de versatil È™i poate fi folosit pentru multe preparate. Iată cum îl poÈ›i folosi:
1. La gătit
Este o grăsime excelentă, pentru că structura lui rămâne intactă până când se încinge, iar atunci când o face nu eliberează substanÈ›e nocive ca alte uleiuri de gătit.
2. ÎnlocuieÈ™te untul
Mai ales în reÈ›etele de prăjituri. Schimbarea este benefică atât pentru vegani, dar È™i pentru cei care vor să reducă nivelul colesterolului. De asemenea, uleiul de cocos se mai poate folosi È™i la sandwich-uri, în cafea sau smoothie-uri pentru a da un plus de savoare È™i grăsimi sănătoase.
3. Ideal pentru vegani
Acest ulei nu ar trebui să lipsească din alimentaÈ›ia veganilor. Faptul că se întăreÈ™te la temperatura camerei, oferă o textură È™i un gust extraordinare.
4. Îl poÈ›i folosi să prepari ciocolată
Amestecă trei părÈ›i egale de cacao, miere È™i ulei de cocos pentru a obÈ›ine un sos delicios de ciocolată. CompoziÈ›ia se poate băga la frigider, iar după ce s-a întărit vei mânca o ciocolată de casă absolut delicioasă È™i sănătoasă.
5. Sursă de grăsimi sănătoase
Acizii graÈ™i cu lanÈ› mediu (acid caprilic, acid lauric, acid capric) conÈ›inuÈ›i de uleiul de cocos se digeră treptat, prin urmare vor oferi energie pentru mai mult timp. În plus, uleiul de cocos este uÈ™or de digerat, nu formează depozite de grăsimi, are efecte antimicrobiene È™i antibacteriene.
CiteÈ™te È™i: 5 sfaturi pe care trebuie să le È™tii înainte să ieÈ™i la întâlnire cu o persoană cunoscută online!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://uleicocosromania.ro/ulei-de-cocos/miracolul-din-bucatarie-uleiul-de-cocos/