1. Ai grijă ca temperatura să fie corectă
Dacă vrei ca blatul de tort să iasă pufos, asigură-te că temperatura ingredientelor este cea corectă. În special, ai grijă ca făina È™i ouăle să fie la temperatura camerei, iar untul cald.
2. Toarnă făina încet
Atunci când adaugi făina în amestec, fă cu spatula cifra 8 în miÈ™care. Dacă vrei ca blatul să fie super pufos, nu amesteca prea mult pentru că vei distruge bulele È™i blatul ar ieÈ™i tare.
3. Folosește lapte bătut
Din cauză că are un conÈ›inut mai acid, tortul va fi mai moale. Laptele bătut descompune glutenul din făină. Ai grijă ca atunci când foloseÈ™ti în reÈ›etă lapte bătut, să adaugi È™i puÈ›in bicarbonat de sodiu.
4. Făina
Pentru tort ai nevoie de o făină specială, cea specifică pentru prăjituri. Făina pentru prăjituri conține amidon de porumb care va face blatul pufos.
5. Ingredientele uscate să fie mereu cernute
Dacă cerni, faci amestecul mai uÈ™or, adăugând aer. Cerne atât făina, cât È™i bicarbonatul de sodiu înainte de a le adăuga în amestecul lichid È™i vei obÈ›ine un blat de tort super pufos.
6. Bate ouăle încet
Cel mai bine este să adaugi 1/3 din ou în amestecul de unt È™i zahăr È™i să amesteci cu mixerul până obÈ›ii un conÈ›inut vâscos.
7. Untul și zahărul pentru cremă trebuie bătute bine
Este un sfat esenÈ›ial. Untul È™i zahărul trebuie amestecate până când compoziÈ›ia devine galbenă È™i pufoasă.
Citește și: Cum pregătești tenul pentru primăvară!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://retete.unica.ro/recipes/blat-de-tort-simplu-reteta/