1. Ai grijă ca temperatura să fie corectă
Dacă vrei ca blatul de tort să iasă pufos, asigură-te că temperatura ingredientelor este cea corectă. În special, ai grijă ca făina și ouăle să fie la temperatura camerei, iar untul cald.
2. Toarnă făina încet
Atunci când adaugi făina în amestec, fă cu spatula cifra 8 în mișcare. Dacă vrei ca blatul să fie super pufos, nu amesteca prea mult pentru că vei distruge bulele și blatul ar ieși tare.
3. Folosește lapte bătut
Din cauză că are un conținut mai acid, tortul va fi mai moale. Laptele bătut descompune glutenul din făină. Ai grijă ca atunci când folosești în rețetă lapte bătut, să adaugi și puțin bicarbonat de sodiu.
4. Făina
Pentru tort ai nevoie de o făină specială, cea specifică pentru prăjituri. Făina pentru prăjituri conține amidon de porumb care va face blatul pufos.
5. Ingredientele uscate să fie mereu cernute
Dacă cerni, faci amestecul mai ușor, adăugând aer. Cerne atât făina, cât și bicarbonatul de sodiu înainte de a le adăuga în amestecul lichid și vei obține un blat de tort super pufos.
6. Bate ouăle încet
Cel mai bine este să adaugi 1/3 din ou în amestecul de unt și zahăr și să amesteci cu mixerul până obții un conținut vâscos.
7. Untul și zahărul pentru cremă trebuie bătute bine
Este un sfat esențial. Untul și zahărul trebuie amestecate până când compoziția devine galbenă și pufoasă.
Citește și: Cum pregătești tenul pentru primăvară!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://retete.unica.ro/recipes/blat-de-tort-simplu-reteta/