Sucul de roșii făcut în casă va da un gust excepțional ciorbelor, tocănițelor și multor alte preparate. Pentru a obține cel mai bun suc sunt necesare roșii bine coapte, zemoase, fierte atât cât trebuie și conservate cu drag. Sucul de roșii se poate îmbunătății cu diverse condimente precum mărarul, dafinul pătrinjelul, după preferințe.
Iată o variantă simplă pentru 10 litri de suc de roșii pentru iarnă:
- 10 kg de roșii,
- puțină sare pentru gust,
- două pahare cu apă,
- frunze de dafin, de țelină, busuioc, pătrunjel, mărar (opțional).
Preparare:
De regulă, dintr-un kilogram de roșii copate se obține 1 litru de suc de roșii. Roșiile se spală bine, se îndepărtează partea verde/albă și se taie bucăți mici. Se pun cele două pahare cu apă într-o oală mare, pe foc, și se adaugă roșiile. După ce ajunge la fierbere, se mai lasă 10-15 minute și între timp se îndepărtează spuma. Se dau prin blender, mașina de tocat carne cu accesoriul pentru roșii sau prin storcătorul manual de roșii.
Pasta obținută se pune la foc pentru 15-20 de minute, timp în care se îndepărtează periodic spuma. Se potrivește de sare, se adaugă condimentele preferate și se toarnă în borcane sterilizate de 400/800 grame. Se lasă la răcit la temperatura camerei până a doua zi, învelite bine, apoi se depoziteză într-un loc ferit de soare și căldură.
Citește și: Creează-ți ținute unice în această toamnă!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.retetepractice.ro/retete/suc-de-rosii-pentru-iarna-reteta-fara-conservanti