Ridichile sunt foarte populare în această perioadă, ele au un gust pătrunzător È™i se potrivesc în orice salată de primăvară, alături de o bucățică de brânză. Din cauza faptului că au puÈ›ine calorii, ridichile sunt ideale în curele de slăbire, dar È™i pentru imunitate, deoarece conÈ›in multă vitamina C.
Beneficiile ridichilor
În medicina tradiÈ›ională chineză ridichile se foloseau pentru a ameliora durerile în gât, febra, afecÈ›iunile bilei È™i inflamaÈ›ia din corp.
Ridichile se pot consuma ca o gustare între mese pentru a atenua senzaÈ›ia de foame È™i te vor determina astfel să nu mai mănânci alimente nesănătoase.
ConÈ›in 14% din necesarul zilnic de Vitamina C, un antioxidant care combate radicalii liberi È™i protejează organismul împotriva infecÈ›iilor È™i răcelilor.
În afară de vitamina C, ridichile mai conÈ›in vitaminele B6, K, potasiu, acid folic, niacină, riboflavină, zinc, magneziu, calciu, fosfor, cupru, mangan È™i sodiu, minerale esenÈ›iale sănătății organismului.
Cercetătorii de la Linus Pauling au stabilit că legumele crucifere (ridichi, broccoli, varză kale, conopidă, varză, napi) în combinaÈ›ie cu apa pot preveni modificările celulare care favorizează instalarea cancerului, în special cel de colon, pentru că ajută la eliminarea toxinelor È™i la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase.
Din cauza unei proteine numită RsAFP2, ridichile au proprietăți antimicotice. Potrivit studiilor ele distrug ciupercile care cauzează candida, mai mult, ele au proprietăți benefice asupra sistemului reproducător feminin, ferindu-l de boli È™i susÈ›inând fertilitatea.
Te-ar putea interesa: GreÈ™eli care grăbesc îmbătrânirea tenului!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.nestle.ro/nutritie/articole/beneficiile-ridichilor-rosii