Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 31 Decembrie 2018

Comentarii 0 Comentarii

      Intră în lumea tradițiilor și a ideilor originale pregătind un desert care are la bază un ingredient cheie: cafeaua. Poți adăuga o notă unică mesei de sărbătoare cu acest desert simplu și rapid, dar pe gustul tuturor.

 

Panettone cu Zabaglione de cafea

 

Ai nevoie de:

  • 200 mililitri de cafea (espresso sau mocha),
  • 30 mililitri de lichior de cafea Borghetti,
  • 6 gălbenușuri de ou,
  • 120 grame zahăr brun,
  • 6 felii de panttone,
  • 250 grame de înghețată,
  • fructe de pădure.

 

Cum se prepară?

      Albușurile se separă de gălbenușuri și se pun într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi se adaugă cafeaua și lichiorul. Se amestecă bine cu un tel și se bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul. Se taie feliile de penttone și se prăjesc puțin pe ambele părți. Așează un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra. Pune restul de felii de panettone lângă acesta, se decorează cu fructe de pădure și se presară zahăr pudră pe deasupra.

 

      Renumitul cozonac Panettone, în traducere - pâine mare, este alegerea perfectă pentru a te bucura de cele mai simple plăceri ale vieții, alături de cei dragi, la masă, bucurându-vă de momentele frumoase împreună. Panettone-le transformat în această rețetă specială, îi va surprinde plăcut și pe cei mai mofturoși oaspeți.

 

 

Sursa foto: ://www.lavazza.com/en/magazine/inspiring-cooking/cook-it-right/panettone.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Postul Paștelui. Ce nu ai voie să faci în cel mai lung post de peste an
Postul Paștelui începe astăzi, 11 martie 2019.
 
Ceai de pătrunjel - cele mai importante beneficii pentru sănătate
Ceaiul de pătrunjel sprijină detoxifierea organismului, stimulează ...
 
Supă cu praz - ideală pentru o zi mohorâtă
Prazul este mai dulce decât ceapa și o înlocuiește foarte bine.
 
Pastele îngrașă? Cum le prepari ca să slăbești
Pastele pot ajuta la menținerea greutății sub control, dacă sunt s...
 
 Greșeli de evitat atunci când te pensezi
Cele mai importante greșeli pe care nu ar trebui să le faci atunci c...
 
Beneficiile nebănuite ale frunzelor de dafin
Frunzele de dafin nu sunt bune doar pentru aroma plăcută pe care o d...
 
Uleiul din germeni de grâu: beneficii, întrebuințări și contraindicații
Uleiul din germeni de grâu este bogat în nutrienți care luptă împ...
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară
Ceaiurile care accelerează digestia sunt ideale dacă am avut o masă...
 
 
 
 
FASHION BARBATI
 
Porți costum la birou? Iată ce greșeli trebuie să eviți

» 25 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Tot ce trebuie să știi despre serumurile faciale

» 24 Martie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Șapte ceaiuri pentru o digestie ușoară

» 23 Martie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Ce gătim în weekend

» 22 Martie 2019 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Ce coafuri de mireasă se poartă anul acesta

» 21 Martie 2019 | Comentarii 0