Masa de Crăciun în familie înseamnă să îi avem aproape pe toți cei dragi, bucurându-ne de ocazia apropierii într-o atmosferă de sărbătoare. Nimic nu se compară cu liniștea, căldura și armonia din familie. Alimentele alese pentru masa de Crăciun au un rol foarte important pentru ca totul să fie perfect. Un preparat care nu ar trebui să lipsească este piftia. Iată o rețetă delicioasă și rapidă de piftie de curcan.
Ingrediente:
2 aripi de curcan,
1 pulpă inferioară de curcan,
1 cană de mazăre,
1 ceapă mare,
2 căpățâni de usturoi,
2 morcovi,
7 litri de apă,
sare și piper.
Cum se prepară?
Se pune carnea la fiert cu focul mare, împreună cu morcovii și ceapa în cei 7 litri de apă. Pe măsură ce apare spuma, se îndepărtează. Când a început să fiarbă, se lasă la foc mic încă 2-3 ore. În momentul în care carnea se desprinde ușor de pe oase, este gata. Se pune sare și piper după gust.
După ce se răcește carnea, se taie în bucățele mici. Se pune în boluri alături de morcovii tăiați cubulețe și de mazăre. Din apa în care a fiert carnea se scoate ceapa și se adaugă usturoiul. Când aceasta s-a răcorit puțin se strecoară și se toarnă peste carnea și legumele din boluri. Pentru închegarea compoziției, bolurile trebuie depozitate la rece.
Sursa foto: ://www.google.com/search?q=piftie+de+curcan&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikwLP4_abfAhUI2SwKHTvYCD4Q_AUIDigB&biw=1920&bih=938#imgrc=eohNdGFyqwT8iM: