Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 18 Ianuarie 2019

Comentarii 0 Comentarii

Mâncare țărănească de gogonele murate și porc

 

Ai nevoie de:

  • 1 kg de gogonele,
  • 1 kg carne de porc tăiată cubulețe,
  • 1 morcov mare tăiat rondele,
  • 1 ceapă mare tăiată peștișori,
  • 1 cană cu roșii în bulion,
  • 1/2 linguriță pastă de ardei iute,
  • cimbru, sare, piper, pătrunjel.

Cum se prepară?

      Gogonele se scurg de apa sărată, se taie felii și se pun în apă rece de seara până dimineața. Dimineața se pun la fiert într-o oală cu apă timp de 30-40 de minute, timp în care se călește carnea în puțin ulei, presărată cu sare și piper.  Se lasă cu capacul pus, la înăbușit pentru 10 minute. Ulterior se adaugă ceapa și morcovul și se amestecă bine. Se pun și murăturile împreună cu 300 mililitri de apă fierbinte, se acoperă cu capacul și se lasă la fiert până murăturile se pătrund aproape ușor cu furculița; ele vor fi al dente, nu se vor înmuia de tot. Se pun roșiile, pasta de ardei și cimbrul, se mai lasă 10 minute la foc mic, după care se asezonează cu pătrunjel și se servește proaspătă.

 

Tagliatele cu dovlecel, roșii și măsline

 

Ai nevoie de:

  • paste cu ardei sau simple - 250 gr,
  • doi dovlecei potriviți,
  • un cățel de usturoi,
  • 2 fileuri de anșoa,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 2 roșii mari decojite tăiate cuburi,
  • busuioc,
  • măsline,
  • 50 ml de vin alb,
  • sare și piper.

 

Cum se prepară? 

      Se fierb pastele. Dovleceii tăiați felii se călesc în două linguri de ulei de măsline asezonați cu sare și piper. Când au devenit aurii se adaugă usturoiul, roșiile și anșoa și se mai lasă la înăbușit timp de 5 minute. Se adaugă vinul alb, măslinele și busuiocul, se pune capacul pentru încă 3 minute. După ce s-au fiert pastele, se adaugă peste sos, se presară parmezan pe deasupra și se servesc la un prânz de duminică. 

 

Prăjitură simplă cu prune

 

Ai nevoie de:

  • 8 ouă,
  • 8 linguri de zahăr,
  • 8 linguri de apă,
  • 16 linguri de făină,
  • 1 păstaie vanilie,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 1/2 kg prune,

 

Cum se prepară?

      Gălbenușurile se separă de albușuri și se pun într-un bol împreună cu zahărul; se mixează până devin cremoase. Se adaugă apa și semințele păstăii de vanilie. Făina și praful de copt se toarnă puțin câte puțin și se omogenizează bine. Se va obține o compoziție mai groasă decât cea de chec. Albușurile se bat spumă după care se adaugă peste aluat; se încorporează cu o spatulă, nu cu mixerul. Se pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Prunele se desfac de sâmburi și se așează deasupra (jumătăți cu coaja în jos) cu puțin spațiu între ele. Se dă la cuptor pentru 30 de minute, sau până este rumenită puțin pe deasupra - testul scobitorii. Se poate decora cu zahăr pudră.

 

 

 

Sursa foto: ://bucatarulpriceput.ro/prajitura-cu-prune-simpla-si-pufoasa.html


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Ce gătim în weekend
Weekend-ul vine peste câteva ore iar asta înseamnă că trebuie să ...
 
Sfântul Valentin, o legendă despre dragoste
De unde vine acest obicei și ce legendă are la bază? Haideți să a...
 
Alimente care nu expiră niciodată
Iată câteva alimente care pot fi păstrate ani întregi.
 
Zece moduri în care poți să petreci Valentine`s Day
Iată câteva idei de distracție pentru Ziua Îndrăgostiților.
 
Polen pentru frumusețe - tipuri de mască
Produsele naturale folosite de om timp de atâtea milenii, nu ar trebu...
 
Cosmetice care îmbătrânesc
Produsele de machiaj acoperă imperfecțiunile, însă cu un cost.
 
Nutrienți pentru un păr frumos
Rădăcina părului se hrănește cu diverse minerale și vitamine pe ...
 
Sfaturi utile pentru alegerea pantofilor
Se întâmplă ca pantofii ce la prima vedere ne-au încântat în mag...
 
 
 
 
FASHION FEMEI
 
Cum alegem accesoriile potrivite pentru ocazii speciale

» 16 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Ce gătim în weekend

» 15 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sfântul Valentin, o legendă despre dragoste

» 14 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Zece moduri în care poți să petreci Valentine`s Day

» 13 Februarie 2019 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Tot ce trebuie să știi despre laptele de migdale

» 12 Februarie 2019 | Comentarii 0