Garnitură de conopidă, praz, broccoli È™i brânză la cuptor
Ai nevoie de:
- 1 conopidă mare, tăiată bucățele;
- 1 căpățână de broccoli, tăiată bucățele;
- 50 de grame de unt, plus încă puÈ›in pentru a găti prazul;
- 1 praz mic feliat;
- 500 ml lapte;
- 4 linguri de făină;
- 200 g brânză Cheddar rasă;
- 6 linguri de pesmet proaspăt;
- sare și piper.
Mod de preparare
ÎncălzeÈ™te cuptorul la 220 grade Celsius. OpăreÈ™te conopida È™i broccoli în apă clocotită cu sare timp de 5-6 minute, până se înmoaie puÈ›in, apoi pune la scurs într-o strecurătoare. TopeÈ™te puÈ›in unt într-o tigaie È™i căleÈ™te prazul timp de 3-4 minute. Fă un sos din unt, lapte È™i făină, pe care să-l fierbi 1-2 minute după ce clocoteÈ™te, apoi ia-l de pe foc È™i pune 150 de grame de brânză Cheddar rasă, sare È™i piper după gust. Într-o tavă adâncă pune toate ingredientele, apoi sosul, presară pesmet pe deasupra È™i restul de brânză. Se coace timp de 20 de minute, până când partea de deasupra este aurie.
Citește și: Ce ingrediente active poți combina pentru un ten sănătos și frumos!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.retetelemeledragi.com/2016/01/conopida-si-broccoli-gratinate.html/