Prajitura rustica din porumb cu sirop de capsuni si menta
Ingrediente pentru 8 persoane
Sos
250 g Capsune caserola 250g
1 buc Portocale plasa 1,5kg
2 cesti Suc de portocale
1 ceasca Miere poliflora dupa gust Menta proaspata
Blat
1 ceasca Suc de portocale
1 buc Portocale plasa 1,5kg
2 linguri Praf de copt
1/2 lingurita Sare gema marunta
1.5 cesti Malai superior
1.5 cesti Faina alba grau 650
2 buc Mere Rosii
2 cesti Zahar pudra
Mod de preparare
Paseaza merele pentru a obtine un piure ce il vei folosi drept inlocuitor de ou. Rade coaja unei portocale pentru blat si taie in fasii subtiri coaja alteia (pastreaza fasiile pentru a orna la sfarsit). Marunteste o parte din menta pentru a obtine 1-2 linguri.
Bate margarina cu zaharul pana cand compozitia se deschide la culoare si devine cremoasa. Cerne faina, malaiul, sarea si praful de copt, apoi adauga coaja de portocala. Incorporeaza incet compozitia, adaugand sucul de portocala si piureul de mere, avand grija sa incepi si sa termini cu faina. Rastoarn-o pe o tava de 20 cm patrati, captusita cu foaie de copt si coace la 180°C, timp de 40 de minute sau pana cand nu se mai lipeste nimic pe scobitoare.
Pentru prepararea siropului de capsuni cu menta, amesteca ingredientele intr-o cratita mare si lasa-le sa scada pe foc, pana devin siropoase. Dupa ce prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o 5-10 minute sa se raceasca, apoi rastoarn-o pe un suport pentru prajituri. Indeparteaza hartia de copt si rastoarn-o pe o farfurie de servit. Cresteaz-o bine si adauga deasupra siropul fierbinte din capsuni si menta. Garniseste cu menta proaspata si cu fasiile subtiri de coaja de portocale.
Sursa Foto: Facebook.com