Poke cu capsuni
Ingrediente pentru 4 persoane
125 g Unt 65%
100 g Zahar
200 g Faina alba grau
1 lingura Praf de copt
2 buc Oua
70 ml Lapte proaspat 3,2%
1 buc Gelatina alimentara
200 g Capsune caserola 250g
400 ml Frisca lichida
40 g Zahar vanilinat
1 buc Lamai
40 ml Sirop de capsune
Mod de preparare
Lasati untul afara pentru a deveni moale.
Incalziti cuptorul la 200°C si asezati hartie de copt in tava. Taiati capsunele in bucatele, pastrand cateva penru a le felia si folosi la sfarsit pentru garnisire.
Bateti untul si zaharul pana se formeaza o crema. Amestecati faina, praful de copt si un varf de sare si adaugati treptat peste crema de unt, pentru a se incorpora. Amestecati ouale si laptele, alternandu-le pe cele doua, pana ce se obtine o mixtura fina. Turnati aluatul obtinut in tava de copt si neteziti la suprafata. Coaceti pentru 25 de minute si lasati apoi sa se raceasca.
Inmuiati gelatina in apa rece. Amestecati capsunile cu siropul de capsune pana cand obtineti un piure fin si asezati sosul obtinut intr-o tigaie. Storceti lichidul in exces din gelatina si dizolvati-o in sos la foc mic.
Cu coada unei linguri de lemn faceti gauri pe intreaga suprafata a prajiturii, cam la 2 cm distanta. Turnati sosul peste prajitura si neteziti. Puneti prajitura la frigider pentru a se raci complet.
Bateti frisca pana cand se intareste, adaugand treptat zaharul vanilat si un strop de zeama de lamaie. Intindeti frisca cu generozitate peste prajitura si garnisiti cu felii de capsune.
Sursa foto: Facebook.com