Adaugat:
21 Iunie 2013
Actualizat:
27 Iunie 2013
Placinta cu branza de vaca si stafide
- Se prepara un aluat dintr-un pahar de caimac, unul de faina si putina sare.
- Se intinde aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara si se unge cu unt topit. Se impatureste foaia in trei, se acopera cu un servetel si se tine la rece 15 min.
- In acest timp, se prepara umplutura astfel: 1 kg branza de vaca se da prin sita, apoi se amesteca cu 6 galbenusuri, 6 linguri de Zahra, 100 g stafide, un pahar de smantana, sare si coaja rasa de lamaie.La sfarsit, se adauga 6 albusuri batute spuma, cu care se amesteca usor.
- Se intind din aluat foi si se taie dreptunghiuri de 10x7 cm.
- Se pune cate o lingurita de umplutura pe jumatatea fiecarui dreptunghi, se aduce jumatatea cealalta deasupra si se apasa marginile, ca sa se lipeasca. Se aseaza pe tava si se ung deasupra cu ou.
- Se coc la foc potrivit.
Sursa Foto: http://costachel.ro/wp-content/uploads/2011/05/Placinta-cu-branza-de-vaci-si-stafide.jpg