Brânza mascarpone, originară din Italia, regiunea Lombardia, se produce prin încălzirea smântânii groase È™i adăugarea de acid citric în timp ce se amestecă. Această combinaÈ›ie activează bacteriile de acid lactic È™i se formează textura cremoasă pe care o È™tim. Mascarpone este o brânză ce se poate folosi È™i la alte preparate, pe lângă tiramisu È™i cannoli.
ConÈ›inutul brânzei mascarpone (per 100 de grame):
429 kCal;
7,14 gr proteine;
50 gr grăsimi;
0 gr carbohidrați;
36 mg sodiu;
35,7 gr acizi grași;
143 mg calciu:
143 mg colesterol
0 gr fibre.
Printre beneficiile acestei brânze se numără: prevenirea deficitului de vitamina A, antioxidantă, prevenirea deficitului de calciu, dezvoltă masa musculară È™i ajută la luarea în greutate, furnizează aminoacizi esenÈ›iali pentru sinteza proteinelor, se digeră uÈ™or, nu conÈ›ine gluten, îmbunătățeÈ™te absorbÈ›ia nutrienÈ›ilor, menÈ›ine senzaÈ›ia de saÈ›ietate.
Mascarpone mai poate fi folosită È™i ca topping pentru wafe sau în sandviÈ™ cu unt de arahide. De asemenea, poate deveni un desert cu totul deosebit dacă o pui peste brioÈ™e sau cinnamon rolls. În preparate sărate, mascarpone poate fi utilizat cu paste sau cartofi: în sosul de roÈ™ii se poate pune o lingură de mascarpone pentru un plus de savoare; peste cartofi copÈ›i sau la reÈ›eta de cartofi franÈ›uzeÈ™ti.
Te-ar putea interesa: 3 factori care te fac să arăți mai bătrână; ies din discuÈ›ie ridurile!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.easycheesyvegetarian.com/tomato-mascarpone-pasta/