Legumele sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă, pentru că ele oferă o mulțime de vitamine, minerale și fibre necesare bunei funcționări a organismului. Însă nu toate legumele au același conținut caloric sau de carbohidrați, unele dintre ele fiind chiar o sursă de îngrășare.
Cartofii, spre exemplu, sunt o adevărată bombă calorică, indiferent de modul în care sunt preparați, adică fierți, copți sau prăjiți.
„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dieta noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație, în timp ce legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salata verde ar trebui să fie o bază a dietei noastre” a explicat nutriționistul dr. Tania Dempsey.
Fasolea conține calorii la fel de multe ca micii sau pizza, în special dacă este gătită iahnie. Specialiștii spun că 100 de grame de fasole au aproape 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole dublează cantitatea de calorii.
Țelina și păstârnacul sunt alte două legume cu un conținut ridicat de calorii, deci ar trebui să fie evitate de persoanele care vor să slăbească.
De cealaltă parte, printre legumele cele mai prietenoase cu silueta se mai numără roșiile, castraveții și ardeii, dar și varza și ridichile. Morcovul este, de asemenea, bun pentru slăbit, dar și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cataractei, cancerului și aterosclerozei.
Te-ar putea interesa: Uleiul de ricin - beneficii pentru ten!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.cityfood.ro/livrare-la-domiciliu-comanda-online/produs/mititei-mustar.html