Gogosi
Ingrediente:
½ kg faina,
3 oua,
3 linguri de zahar,
25 g drojdie
50 g unt
vanilina
coaja rasa de lamaie
sare
lapte
Mod de preparare:
Se prepara o maia din o ceasca de lapte caldut, in care s-a dizolvat o lingurita de zahar si drojdie, amestecat cu faina, pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara deasupra faina si se pune la cald, sa creasca.
Restul de faina se amesteca cu celelalte componente si cu maiaua crescuta. Se framanta bine si se lasa sa creasca la loc cald, o ora.
Se intinde din aluatul crescut o foaie de 1 cm grosime si se lasa in forme rotunde, cu un pahar muiat de faina. Se lasa din nou sa creasca.
Se prajesc in grasime multa, fierbinte, rumenindu-se pe ambele parti.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat
Sursa Foto: http://www.prin-casa.ro/wp-content/uploads/2012/01/gogosipoza1-1.jpg