Se face un aluat din 500 g faina, 3 linguri ulei, putina sare, o ceasca de apa calduta. Se framanta bine, apoi se bate de masa pana cand prezinta goluri in sectiune.
Se lasa 15 minute acoperit cu un servet.
Se intinde o foaie cu vergeaua, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de oua.
Se pune o fata de masa pe masa de bucatarie, se presara cu faina, se pune foaia de aluat deasupra si se intinde de jur imprejur, pana devine subtire ca o foita de tigare. Se rup marginile groase, apoi se lasa sa se zvante.
Se stropeste cu unt si se presara cu nuci pisate amestecate cu zahar si scortisoara. Se ruleaza cu ajutorul fetei de masa. Sulul format se aseaza intr-o tava rotunda,unsa,invartindu-l in forma de melc.
Se da la cuptor.
Se prepara un sirop potrivit de legat din 500 g zahar, care se aromatizeaza cu vanilie.
Cand invartita incepe sa se rumeneasca, se toarna deasupra siropul si se da din nou la cuptor, pana cand se rumeneste bine si tot siropul este absorbit
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord