Se fierb 1 kg de cartofi in coaja, se curate si se dau prin masina de tocat. Se adauga 4-5 linguri de faina, 2 oua, sare si se framanta.
Se spala prunele, se scot samburii, apoi se umplu cu putin zahar tos.
Pe planseta presarata cu faina, se formeaza din aluat, un sul gros de 4-5 cm, care se taie apoi in bucati late de 1 cm.
Se pune o pruna in fiecare bucatica din aluat, cu care se imbraca si care se rotunjeste in maini.
Se pun galustele la fiert in apa clocotita cu sare, la foc mic, pentru a nu se sfarama. Cand se ridica deasupra apei, se scot cu o spumiera si se scurg bine.
Se rumeneasc in unt 2-3 linguri de pesmet, care se amescteca cu zahar tos.
Se tavalesc galustele in pesmet, se stropesc cu unt si de dau la cuptor 5 minute. Se servesc calde, presarate cu scortisoara
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord