Fructele de vară se pot păstra la congelator și își vor conserva destul de bine atât gustul, cât și proprietățile. Trebuie să știi, însă, că ele nu vor rezista decât câteva luni, iar anumite tipuri de fructe nu se congelează deloc, pentru că odată decongelate devin prea moi, își pierd aroma și nu se mai pot folosi la nicio rețetă.
Iată ce fructe nu se congelează:
- pepenele roșu;
- pepenele galben;
- piersicile;
- caisele;
- murele.
Fructe de vară ce pot fi congelate (rezistă în caserole timp de 8 luni):
- vișine, cireșe;
- zmeură, căpșuni;
- fructe de pădure;
- coacăze, afine sau cătină.
Cum să congelezi fructele de vară
Cireșele și vișinele, spre exemplu, se spală, se curăță de codițe, se lasă la zvântat puțin, iar apoi se pun în caserole de plastic, în straturi, cu hârtie de copt între ele. Le poți folosi la prăjituri, după luni bune, dar după ce s-au decongelat.
Căpșunile și zmeura se pot congela și ele. Se spală, se curăță de frunzulițe și se lasă pe prosop de hârtie ca să se scurgă de apă. Nu se pun una peste alta. Se așează pe o tavă una lângă alta și se lasă de seara până dimineața la congelator. După ce au înghețat, se pot transfera în caserole, în straturi, cu hârtie de copt între ele.
Chiar dacă își pierd ușor din aromă, nemaifiind atât de dulci, fructele de vară congelate sunt o gustare sănătoasă pe timpul iernii, deoarece proprietățile și vitaminele lor nu se alterează.
Te-ar putea interesa: Ce trebuie să ai în bagajul de mână dacă zbori cu avionul!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://elacraciun.ro/congelati-fructe-si-legume-vara-ca-sa-va-bucurati-de-sanatate-si-iarna/