Gustoasă și aromată dulceața de petale de trandafiri se poate folosi pentru a umple clătite, cornulețe, se poate servi pe pâine prăjită, pe wafe sau pur și simplu din borcan. Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de doar 3 ingrediente, în principal de petale de trandafir de Damasc, el fiind cel mai des folosit datorită culorii aprinse și a parfumului, dar și a faptului că are în compoziție peste 30% uleiuri volatile. Se pot folosi și trandafirul Portland, Bourbon, Louise Odier sau Jaques Cartier.
Pentru început, spală bine petalele, care trebuie să fie proaspăt culese. Iată ce cantități ai nevoie pentru un borcan de 400 grame de dulceață:
- 100 grame petale de trnadafir;
- 300 g zahăr;
- sucul de la o lămâie;
- 250 ml apă;
- un plic de zahăr vanilat (opțional).
Cum se prepară? Petalele se pun într-un castron și se adaugă 100 grame de zahăr și sucul de lămâie. Se amestecă ușor pentru ca zahărul să se lipească de toate petalele; sucul de lămâie va menține culoarea vie a trandafirilor. Dizolvă cele 200 de grame de zahăr rămase într-o oală cu 250 ml de apă și zahărul vanilat, după care adaugă petalele cu tot cu lichidul care s-a lăsat în castron. Adu la punctul de fierbere și după mai lasă pe foc 30 de minute, nu mai mult, pentru a nu-și pierde culoarea. Nu te speria că pare moale, în timp se va lega datorită zahărului. Pune dulceața într-un borcan sterilizat și acoperă cu un capac.
Citește și: Cum să scoți petele de deodorant de pe haine fără să strici țesătura!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://www.casadex.ro/2016/03/trandafirul-de-dulceata-rosa-rugosa/