Această băutură, despre care se spune că este originară din Insulele Britanice, este preferată în timpul sărbătorilor de iarnă din cauza gustului care amintește de Crăciun și Revelion. Are o textură cremoasă din cauza ingredientelor: ouă, smântână sau lapte și zahăr, dar se numește lichior pentru că este făcut cu puțin alcool – rom, coniac sau whiskey, în funcție de preferințe.
Băutura a luat naștere pentru că în trecut, în zona unde a apărut, se credea că folosirea ingredientelor „de lux”, precum smântâna și alcoolul, va aduce prosperitate gospodăriei în anul ce urmează. Lichiorul de ouă sau eggnog-ul a fost atestat prima dată în Anglia medievală, în secolul al XIV-lea, dar el a apărut prima dată în coloniile nord-americane ale Marii Britanii, actualele SUA. Băutura este acum răspândită în întreaga lume.
Cum prepari lichiorul de ouă acasă
Ingredientul de bază pentru eggnog sunt ouăle proaspete. Albușurile se separă de gălbenușuri, se bat spumă, iar gălbenușurile se freacă bine cu zahăr. Peste crema obținută din gălbenușuri și zahăr se adaugă lapte și smântână, până la consistența dorită. Se oferă aromă cu esență de vanilie, un strop de nucșoară și scorțișoară. Nu în ultimul rând se adaugă, după preferință, o cantitate de rom, coniac sau whiskey, iar eggnog-ul este gata de savurat cu familia.
Te-ar putea interesa: Rețetă cu varză de Bruxelles ce va fi preferată și de mofturoși!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://adihadean.ro/tag/lichior-de-oua/