Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Iunie 2019

       Pentru a ne bucura cât mai mult timp de toate proprietățile pe care le oferă fructele, legumele și restul alimentelor, este esențial să le păstrăm în condiții cât mai bune.

 

       Fructe și legume - înainte de a le pune în frigider se curăță bine de mizerii. După ce au fost îndepărate toate resturile de pământ, etc, se șterg de apă cu un prosop de hârtie și se depozitează în lada dedicată fructelor și legumelor la o temperatură de aproximativ 8 grade Celsius.

 

       Lactate - toate alimentele pe bază de lapte, sau derivații precum iaurtul brânza, smântâna, untul sau cremele făcute cu lapte, trebuie păstrate la frigider la o temperatură între 5-15 grade Celsius. 

 

       Carne - are un regim mai deosebit. Carnea tocată trebuie pregătită în aceeași zi în care se consumă deoarece se alterează mai repede decât bucățile întregi. Dacă le-am cumpărat congelate, trebuie consumate imediat după decongelare. Carnea congelată se păstrează până la 3 luni la sub -18 grade Celsius, carnea proaspătă se păstrează între 2 și 4 zile la 4 grade Celsius, carnea tocată proaspătă se păstrează 24 de ore la 4 grade Celsius.

 

       Pește și fructe de mare - acestea se strică foarte repede. Proaspete se păstrează între 24 și 48 de ore la frigider, cu interiorul curat. Vasul în care acestea sunt ținute trebuie acoperit bine pentru a evita ca mirosul să treacă la alte alimente. Peștele congelat se păstrează până la 3 luni. De reținut: dacă peștele congelat are o culoare gălbuie, sau dacă în ambalaj sunt prezente cristale de gheață, congelarea nu a fost adecvată.

 

       Ouă - se păstrează în frigider curate, dar fără să fie spălate cu apă pentru că astfel își deschid porii și permit pătrunderea germenilor la interior. Cel mai bine este să fie șterse cu o cârpă uscată sau puțin umedă. Preparatele care conțin ou trebuie consumate în decurs de 48 de ore și păstrate între 4 și 8 grade Celsius. 

 

       Conserve și alimente neperisabile - au o valabilitate mare. Cu toate acestea, dacă ambalajul este bombat, emană gaz sau un miros neplăcut atunci când este deschis, trebuie aruncat. O conservă desfăcută se păstrează maxim 3 zile într-un vas curat și acoperit la frigider. 

 

       Alimente gătite - tocănițele cu carne, puiul gătit sau supele nu se lasă la temperatura mediului pentru că vor dezvolta imediat germeni. Acestea se depozitează în frigider, după ce s-au răcit, în caserole închise.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.libertatea.ro/stiri/15-trucuri-supertari-pentru-pastrarea-alimentelor-1601213


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Moduri naturale de a încetini procesul de îmbătrânire
Nu doar cremele anti-îmbătrânire sunt bune pentru a încetini acest...
 
Vanilia, mai mult decât un condiment
Vanilia este mai mult decât un condiment ce dă un gust delicios pră...
 
De ce să consumi supă de roșii?
Supa de roșii are puține calorii, dar este plină de substanțe nutr...
 
Ce să gătești cu usturoi de Sfântul Andrei
Rețete simple și delicioase cu usturoi, ideale pentru sărbătoarea ...
 
Cum să-ți îngrijești unghiile în sezonul rece
Temperaturile reci ne afectează și unghiile, nu doar părul și tenu...
 
Vitamina D, cu ce o înlocuim în timpul sezonului rece
Vitamina D are un rol extrem de important în organismul nostru.
 
Cum să te machiezi ca să ascunzi defectele
Trucuri de machiaj pentru corectarea defectelor.
 
Ceaiuri care nu ar trebui administrate bebelușilor
De cele mai multe ori, când bebelușii se îmbolnăvesc mamele le ofe...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Pănă la 2.900 de lei amendă pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

» 30 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Vaccinul anti-Covid se va face sezonier, în două etape

» 30 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
30 noiembrie, Sfântul Andrei. Ce să nu faci în această zi sfântă

» 30 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Comuna Roșia din Bihor, o destinație turistică mai puțin cunoscută

» 30 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean Teleorman

» 30 Noiembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Primarul Boc, despre demisiile din Parlament din cauza pensiilor speciale: „Un praf în ochi pentru cei care nu știu lege”

» 29 Noiembrie 2020 | Comentarii 0