Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Iunie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Pentru a ne bucura cât mai mult timp de toate proprietățile pe care le oferă fructele, legumele și restul alimentelor, este esențial să le păstrăm în condiții cât mai bune.

 

       Fructe și legume - înainte de a le pune în frigider se curăță bine de mizerii. După ce au fost îndepărate toate resturile de pământ, etc, se șterg de apă cu un prosop de hârtie și se depozitează în lada dedicată fructelor și legumelor la o temperatură de aproximativ 8 grade Celsius.

 

       Lactate - toate alimentele pe bază de lapte, sau derivații precum iaurtul brânza, smântâna, untul sau cremele făcute cu lapte, trebuie păstrate la frigider la o temperatură între 5-15 grade Celsius. 

 

       Carne - are un regim mai deosebit. Carnea tocată trebuie pregătită în aceeași zi în care se consumă deoarece se alterează mai repede decât bucățile întregi. Dacă le-am cumpărat congelate, trebuie consumate imediat după decongelare. Carnea congelată se păstrează până la 3 luni la sub -18 grade Celsius, carnea proaspătă se păstrează între 2 și 4 zile la 4 grade Celsius, carnea tocată proaspătă se păstrează 24 de ore la 4 grade Celsius.

 

       Pește și fructe de mare - acestea se strică foarte repede. Proaspete se păstrează între 24 și 48 de ore la frigider, cu interiorul curat. Vasul în care acestea sunt ținute trebuie acoperit bine pentru a evita ca mirosul să treacă la alte alimente. Peștele congelat se păstrează până la 3 luni. De reținut: dacă peștele congelat are o culoare gălbuie, sau dacă în ambalaj sunt prezente cristale de gheață, congelarea nu a fost adecvată.

 

       Ouă - se păstrează în frigider curate, dar fără să fie spălate cu apă pentru că astfel își deschid porii și permit pătrunderea germenilor la interior. Cel mai bine este să fie șterse cu o cârpă uscată sau puțin umedă. Preparatele care conțin ou trebuie consumate în decurs de 48 de ore și păstrate între 4 și 8 grade Celsius. 

 

       Conserve și alimente neperisabile - au o valabilitate mare. Cu toate acestea, dacă ambalajul este bombat, emană gaz sau un miros neplăcut atunci când este deschis, trebuie aruncat. O conservă desfăcută se păstrează maxim 3 zile într-un vas curat și acoperit la frigider. 

 

       Alimente gătite - tocănițele cu carne, puiul gătit sau supele nu se lasă la temperatura mediului pentru că vor dezvolta imediat germeni. Acestea se depozitează în frigider, după ce s-au răcit, în caserole închise.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.libertatea.ro/stiri/15-trucuri-supertari-pentru-pastrarea-alimentelor-1601213


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
7 sfaturi pentru un abdomen plat în 7 zile
Dacă în ultima perioadă nu ai fost atentă la silueta ta, din diver...
 
Sfaturi pentru un machiaj de seară reușit
Machajul îmbunătățește look-ul unei femei într-un timp foarte sc...
 
Legume care conțin mai mult fier decât carnea roșie
Există o mulțime de soluții pentru ca organismul să obțină canti...
 
Când e bine să mănânci?
Organismul nostru are un orar de funcționare, iar atunci când mânc...
 
Beneficiile și proprietățile orezului
Este considerat de multe ori un aliment banal însă, orezul aduce mul...
 
Cum să-ți ajuți bebelușul să doarmă mai bine?
Unii bebeluși dorm mai mult, alții mai puțin. Iată ce poți face p...
 
Cum să dai gust mâncărurilor fără să pui sare?
Prea multă sare în preparatele alimentare va avea efecte negative pe...
 
Supa de ciuperci - delicioasă și prietenoasă cu silueta
Ciupercile sunt foarte gustoase și oferă o mulțime de nutrienți or...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Beneficiile cafelei pentru sănătatea părului

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum să dai gust mâncărurilor fără să pui sare?

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Rolul aminoacizilor în nutriția copiilor

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
7 sfaturi pentru un abdomen plat în 7 zile

» 18 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Mască de păr cu ulei de măsline - rețete pentru toate problemele

» 17 Iulie 2019 | Comentarii 0