Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Iunie 2019

       Pentru a ne bucura cât mai mult timp de toate proprietățile pe care le oferă fructele, legumele și restul alimentelor, este esențial să le păstrăm în condiții cât mai bune.

 

       Fructe și legume - înainte de a le pune în frigider se curăță bine de mizerii. După ce au fost îndepărate toate resturile de pământ, etc, se șterg de apă cu un prosop de hârtie și se depozitează în lada dedicată fructelor și legumelor la o temperatură de aproximativ 8 grade Celsius.

 

       Lactate - toate alimentele pe bază de lapte, sau derivații precum iaurtul brânza, smântâna, untul sau cremele făcute cu lapte, trebuie păstrate la frigider la o temperatură între 5-15 grade Celsius. 

 

       Carne - are un regim mai deosebit. Carnea tocată trebuie pregătită în aceeași zi în care se consumă deoarece se alterează mai repede decât bucățile întregi. Dacă le-am cumpărat congelate, trebuie consumate imediat după decongelare. Carnea congelată se păstrează până la 3 luni la sub -18 grade Celsius, carnea proaspătă se păstrează între 2 și 4 zile la 4 grade Celsius, carnea tocată proaspătă se păstrează 24 de ore la 4 grade Celsius.

 

       Pește și fructe de mare - acestea se strică foarte repede. Proaspete se păstrează între 24 și 48 de ore la frigider, cu interiorul curat. Vasul în care acestea sunt ținute trebuie acoperit bine pentru a evita ca mirosul să treacă la alte alimente. Peștele congelat se păstrează până la 3 luni. De reținut: dacă peștele congelat are o culoare gălbuie, sau dacă în ambalaj sunt prezente cristale de gheață, congelarea nu a fost adecvată.

 

       Ouă - se păstrează în frigider curate, dar fără să fie spălate cu apă pentru că astfel își deschid porii și permit pătrunderea germenilor la interior. Cel mai bine este să fie șterse cu o cârpă uscată sau puțin umedă. Preparatele care conțin ou trebuie consumate în decurs de 48 de ore și păstrate între 4 și 8 grade Celsius. 

 

       Conserve și alimente neperisabile - au o valabilitate mare. Cu toate acestea, dacă ambalajul este bombat, emană gaz sau un miros neplăcut atunci când este deschis, trebuie aruncat. O conservă desfăcută se păstrează maxim 3 zile într-un vas curat și acoperit la frigider. 

 

       Alimente gătite - tocănițele cu carne, puiul gătit sau supele nu se lasă la temperatura mediului pentru că vor dezvolta imediat germeni. Acestea se depozitează în frigider, după ce s-au răcit, în caserole închise.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.libertatea.ro/stiri/15-trucuri-supertari-pentru-pastrarea-alimentelor-1601213


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
De ce să congelezi cojile de ouă
Aruncăm zilnic coji de ouă. Iată ce poți face cu ele.
 
Sfaturi pentru un păr mai plin, mai bogat și mai strălucitor
Există lucruri pe care le poți face zi de zi ca să ai un păr săn...
 
Beneficii și efecte adverse ale clorofilei lichide pentru ten și corp
Clorofila lichidă este noul trend în materie de frumusețe și săn...
 
Cum estompezi rapid și sigur pungile negre de sub ochi
Estompează pungile negre de sub ochi cu aceste remedii simple.
 
Sfaturi pentru a scăpa de colăceii de pe spate
Spatele este o zonă a corpului care atrage foarte mult atenția.
 
Cum să obții trendul de `glass hair` chiar la tine acasă
Trendul de glass hair nu se va demoda niciodată.
 
De ce să folosești balsam în rutina de îngrijire a părului
Nu toate femeile folosesc balsamul de păr ca o rutină în îngrijire...
 
Cum să aplici corect fondul de ten
Iată cum să aplici fondul de ten pentru a nu te confrunta cu aspectu...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
China cere SUA să își domolească expansiunea și denunță „unilateralismul” de care dă dovadă

» 21 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Noutăți în campania de vaccinare: Centre mobile în mai multe județe, posibilitatea vaccinării la medicul de familie și altele

» 21 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Cum să faci lapte de migdale acasă

» 21 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Ediția a V-a a Târgului Primăverii din Arad va avea loc în perioada 23-25 aprilie

» 21 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Păreri diferite cu privire la înființarea unui parc industrial la Buzău. Liderul PNL Buzău îl consideră „o prioritate”, primarul PSD spune că „nu este momentul”

» 21 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
CJ Botoșani: CNI va construi un ambulatoriu nou pentru Spitalul Județean `Mavromati`

» 20 Aprilie 2021 | Comentarii 0