Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Iunie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       Pentru a ne bucura cât mai mult timp de toate proprietățile pe care le oferă fructele, legumele și restul alimentelor, este esențial să le păstrăm în condiții cât mai bune.

 

       Fructe și legume - înainte de a le pune în frigider se curăță bine de mizerii. După ce au fost îndepărate toate resturile de pământ, etc, se șterg de apă cu un prosop de hârtie și se depozitează în lada dedicată fructelor și legumelor la o temperatură de aproximativ 8 grade Celsius.

 

       Lactate - toate alimentele pe bază de lapte, sau derivații precum iaurtul brânza, smântâna, untul sau cremele făcute cu lapte, trebuie păstrate la frigider la o temperatură între 5-15 grade Celsius. 

 

       Carne - are un regim mai deosebit. Carnea tocată trebuie pregătită în aceeași zi în care se consumă deoarece se alterează mai repede decât bucățile întregi. Dacă le-am cumpărat congelate, trebuie consumate imediat după decongelare. Carnea congelată se păstrează până la 3 luni la sub -18 grade Celsius, carnea proaspătă se păstrează între 2 și 4 zile la 4 grade Celsius, carnea tocată proaspătă se păstrează 24 de ore la 4 grade Celsius.

 

       Pește și fructe de mare - acestea se strică foarte repede. Proaspete se păstrează între 24 și 48 de ore la frigider, cu interiorul curat. Vasul în care acestea sunt ținute trebuie acoperit bine pentru a evita ca mirosul să treacă la alte alimente. Peștele congelat se păstrează până la 3 luni. De reținut: dacă peștele congelat are o culoare gălbuie, sau dacă în ambalaj sunt prezente cristale de gheață, congelarea nu a fost adecvată.

 

       Ouă - se păstrează în frigider curate, dar fără să fie spălate cu apă pentru că astfel își deschid porii și permit pătrunderea germenilor la interior. Cel mai bine este să fie șterse cu o cârpă uscată sau puțin umedă. Preparatele care conțin ou trebuie consumate în decurs de 48 de ore și păstrate între 4 și 8 grade Celsius. 

 

       Conserve și alimente neperisabile - au o valabilitate mare. Cu toate acestea, dacă ambalajul este bombat, emană gaz sau un miros neplăcut atunci când este deschis, trebuie aruncat. O conservă desfăcută se păstrează maxim 3 zile într-un vas curat și acoperit la frigider. 

 

       Alimente gătite - tocănițele cu carne, puiul gătit sau supele nu se lasă la temperatura mediului pentru că vor dezvolta imediat germeni. Acestea se depozitează în frigider, după ce s-au răcit, în caserole închise.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.libertatea.ro/stiri/15-trucuri-supertari-pentru-pastrarea-alimentelor-1601213


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Cătina - ginsengul românesc
Iată ce beneficii extraordinare are cătina pentru organismul nostru....
 
Alimente care elimină grăsimea de pe abdomen
Alegerea unei alimentații corespunzătoare contribuie foarte mult la ...
 
3 moduri simple prin care poți slăbi în timp ce... dormi
Specialiștii spun că se poate pierde în greutate chiar și atunci c...
 
Cum ar trebui să arate bucătăria perfectă
Bucătăria perfectă: modernă, spațioasă, comodă, etc. Iată de c...
 
Modele de cizme peste genunchi care se poartă în acest sezon
Cizmele înalte peste genunchi sun asociate cu ideea de senzualitate. ...
 
Surse de energie în sezonul rece
Alimentele reprezintă cel mai bun combustibil pentru o sănătate de ...
 
Un desert cu aromă de... toamnă
Desert cu fulgi de ovăz, piure de mere și cremă de brânză.
 
Cum să oprești căderea părului în mod natural
Tinctura de nuc este ideală pentru a combate cădera părului. Iată ...
 
 
 
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Beneficiile acidului salicilic pentru ten

» 15 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Dress Code-urile pe înțelesul tuturor

» 14 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Idei de pachețel pentru copii, la școală

» 13 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cum să oprești căderea părului în mod natural

» 11 Octombrie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Idei rapide de mic dejun pentru copilul tău

» 10 Octombrie 2019 | Comentarii 0