Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 15 Iunie 2019

Comentarii 0 Comentarii

       De cele mai multe ori, în rețetele de înghețată, se spune că trebuie să folosești un aparat special pentru ca acest desert să iasă perfect. Poți însă să prepari înghețata și cu ajutorul unui mixer, dacă știi câteva secrete.

 

       Pentru ca înghețata să iasă la fel de cremoasă precum cea din comerț, Mellisa Clark, autoare a peste 40 de cărți de bucate, recomandă să amesteci înghețata pusă în congelator la fiecare 30 de minute. În plus, pentru ca aceasta să nu devină prea tare, poți adăuga puțin alcool, spre exemplu, 2, 3 lingurițe de vodcă la rețetele de vanilie și ciocolată, o linguriță de lichior la cele pe bază de fructe. 

 

       Nici zahărul sau gelatina nu îngheață, de aceea pot fi folosite cu succes într-o rețetă pentru a obține o înghețată cremoasă, trebuie însă să respecți proporțiile. Folosește o parte zahăr la patru părți de lichid și un plic de gelatină la fiecare doi litri de amestec pentru înghețată. Temperatura cea mai bună pentru depozitare este -5 grade Celsius, iar înghețata trebuie să stea 3, 4 ore la congelator.

 

       Iată o rețetă pentru înghețata de bază, de Mellisa Clark, care se prepară în 20 de minute, în afară de timpul de răcire. Ai nevoie de:

 

- două căni de smântână pentru frișcă,

- o cană de lapte gras,

- două treimi de cană de zahăr,

- o jumătate de linguriță de zahăr,

- șase gălbenușuri, 

- aroma preferată.

 

       Se prepară astfel: laptele se încălzește cu zahărul, smântâna și sarea timp de cinci minute, maxim, într-o oală pe foc mic. Într-un castron separat se amestecă gălbenușurile, iar în acest timp toarnă o treime din compoziție. Pune amestecul peste ouă, restul compoziției și aroma dorită în oală și lasă amestecul la foc mic, până dobândește consistență. Strecoară totul printr-un tifon într-un bol și lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a răcit bag-o la congelator, iar peste 45 de minute, poți începe să amesteci din jumătate în jumătate de oră pentru a nu se forma acele de gheață. Trebuie să stea la congelator chiar și 4 ore. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://adevarul.ro/locale/satu-mare/cum-faci-acasa-inghetata-delicioasa-deciocolata-1_595e21d35ab6550cb8dab3fa/index.html 

 

 


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
7 sfaturi pentru un abdomen plat în 7 zile
Dacă în ultima perioadă nu ai fost atentă la silueta ta, din diver...
 
Sfaturi pentru un machiaj de seară reușit
Machajul îmbunătățește look-ul unei femei într-un timp foarte sc...
 
Legume care conțin mai mult fier decât carnea roșie
Există o mulțime de soluții pentru ca organismul să obțină canti...
 
Când e bine să mănânci?
Organismul nostru are un orar de funcționare, iar atunci când mânc...
 
Beneficiile și proprietățile orezului
Este considerat de multe ori un aliment banal însă, orezul aduce mul...
 
Cum să-ți ajuți bebelușul să doarmă mai bine?
Unii bebeluși dorm mai mult, alții mai puțin. Iată ce poți face p...
 
Cum să dai gust mâncărurilor fără să pui sare?
Prea multă sare în preparatele alimentare va avea efecte negative pe...
 
Supa de ciuperci - delicioasă și prietenoasă cu silueta
Ciupercile sunt foarte gustoase și oferă o mulțime de nutrienți or...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Beneficiile cafelei pentru sănătatea părului

» 21 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum să dai gust mâncărurilor fără să pui sare?

» 20 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Rolul aminoacizilor în nutriția copiilor

» 19 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
7 sfaturi pentru un abdomen plat în 7 zile

» 18 Iulie 2019 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Mască de păr cu ulei de măsline - rețete pentru toate problemele

» 17 Iulie 2019 | Comentarii 0