Cuișoarele se folosesc în special pentru prepararea dulciurilor și condimentelor pentru deserturi, dar se pot adăuga și în mâncăruri care conțin carne de vită, porc și chiar în sosuri. Acestea se folosesc întregi sau măcinate foarte bine, dar în cantități mici pentru că au o aromă foarte puternică.
Aceste condimente conțin vitamina A, C, D, E și K, dar și minerale precum mangan, magneziu și potasiu. Nu în ultimul rând, cuișoarele au acizi grași omega-3, taninuri, mucilagii, sitosterol, cromone, stigmatergol, rășini și acid oleanolic. Grație acestor ingrediente, cuișoarele sunt antibacteriene, analgezice, afrodiziace, antispasmodice și stimulatoare.
Beneficii ale cuișoarelor
Îmbunătățesc circulația sângelui - uleiul esențial de cuișoare are beneficii asupra fluxului sanguin.
Analgezic și antiseptic - datorită conținutului de eugenol, cuișoarele sunt un antiinflamator natural. Ceaiul de cuișoare, spre exemplu, poate reduce durerile de cap, crampele menstruale, febra, inflamațiile din gât. Mai mult, fiind antiseptic, ceaiul de cuișoare elimină respirația urât mirositoare, luptă contra cariilor și durerilor de dinți.
Susține sistemul digestiv - cuișoarele cresc secreția de enzime gastrointestinale, îmbunătățesc digestia și ameliorează greața sau alte tulburări stomacale. De asemenea, accelerează metabolismul, fapt care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.
Au efect antioxidant - luptă împotriva radicalilor liberi și previn deteriorarea pielii. Contribuie la eliminarea urmelor lăsate de acnee și ajută la reducerea ridurilor fine.
Accelerează vindecarea - aplicat pe piele, uleiul de cuișoare sau un alt produs fitoterapeutic bazat pe aceste condimente, ajută la vindecare, reduc inflamația și iritațiile.
Te-ar putea interesa: Legume care te îngrașă la fel de mult ca micii!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.drmax.ro/articole/ceai-de-cuisoare-beneficii-proprietati-contraindicatii