Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        Și zahărul alb, și cel brut provin din trestia de zahăr, diferența este că cel alb, prin procesare, își pierde calitățile. Trestia de zahăr este formată din 76% apă, 15-18% zaharoză, 4-5% pulpă și 2-3 elemente fără zahăr. Odată rafinat, zahărul alb nu mai are ce oferi organismului decât calorii goale. De cealaltă parte, zahărul brut conține zaharoză și un sirop de culoare brun-închis, cu miros de cafea și are un gust dulce-amărui; este bogat în vitamine, fosfor și săruri minerale. 

 

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara această rețetă specială de cremă de zahăr ars:

- 1 litru lapte,

- 8 ouă,

- un vârf de sare,

- 350 grame zahăr brut,

- 1 plic cu zahăr vanilat,

- 1 esență de rom.

 

Cum se prepară?

        150 de grame de zahăr brut se pun într-o cratiță înaltă și se lasă pe foc până se topește. Se ia cratița de pe sursa de căldură și se rotește în așa fel încât pereții să fie unși cu acest caramel. Într-un vas separat se bat ouăle spumă cu puțină sare după care se adaugă treptat 200 grame zahăr brut, zahărul vanilat și laptele. Amestecă bine, iar mai apoi adaugă și puțină esență de rom după care toarnă compoziția peste cratița tapetată cu caramel. Vasul se pune într-o tavă mai înaltă care este plină cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars de pune în bain-marie. Se dă la cuptor (încins în prealabil la 160 de grade) și se lasă timp de o oră și jumătate. Când este rumenită pe deasupra se scoate, se lasă la răcit și apoi se savurează.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://gourmandelle.com/ro/crema-de-zahar-ars-de-post-vegana/


Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Legumele congelate - greșeli frecvente pe care le facem atunci când le gătim
Legumele congelate sunt aproape la fel de sănătoase ca și cele crud...
 
Alimente care ajută psihicul copilului
Dezvoltarea și funcționarea creierului copilului este în strânsă ...
 
Ce nu trebuie să lipsească din camera copilului pentru ca acesta să se odihnească mai bine
Iată cum trebuie să arate camera copilului pentru ca acesta să se o...
 
Top accesorii pe care orice femeie trebuie să le dețină în 2020
Moda este schimbătoare, iar femeile iubesc să țină pasul cu aceste...
 
Top activități indoor cu copiii în sezonul rece
Iarna părinții se concentrează asupra opțiunilor distractive pentr...
 
Cum să reziști pe tocuri înalte o zi întreagă - sfaturi practice
Multe dintre evenimentele la care participăm necesită o ținută ele...
 
Trucuri ingenioase pentru un păr ca la salon
Este important să știi ce fel de îngrijire se potrivește părului ...
 
Botinele - de nelipsit din garderoba unei femei care este modernă și stilată
Botinele sunt genul de încălțăminte care acoperă gleznele, au toc...
 
 
 
 
BEAUTY
 
Cinci pași pentru o schimbare de look reușită

» 22 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Legumele congelate - greșeli frecvente pe care le facem atunci când le gătim

» 21 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Ce nu trebuie să lipsească din camera copilului pentru ca acesta să se odihnească mai bine

» 20 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fulgii de ovăz - întrebuințări inedite în ritualul de frumusețe

» 19 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Trucuri savuroase din bucătăria românească

» 18 Ianuarie 2020 | Comentarii 0