SeminÈ›ele de chimion se folosesc pentru condimentarea diverselor preparate culinare, dar È™i ca remediu natural în ceaiuri, tinctură sau ulei. Cercetările au arătat că această plantă are o mulÈ›ime de beneficii pentru organism, printre acestea se numără reglarea digestiei, reducerea infecÈ›iilor transmise prin alimentaÈ›ie, dar È™i stimularea pierderii în greutate, îmbunătățirea glicemiei È™i a colesterolului.
O linguriță de chimion măcinat conÈ›ine 1,4 mg de fier, adică 17,5% din doza zilnică recomandată pentru adulÈ›i. Din cercetări a rezultat faptul că acest condiment poate creÈ™te activitatea enzimelor digestive, accelerând digestia È™i, totodată, creÈ™te eliberarea bilei din ficat. Bila ajută la arderea grăsimilor È™i a anumitor nutrienÈ›i din intestin. Pe lângă aceste beneficii, chimionul este bun È™i pentru a creÈ™te imunitatea organismului, el conÈ›ine o mulÈ›ime de uleiuri volatile, vitamine È™i minerale.
Ceai de chimion - peste o linguriță de plantă se toarnă 200 de mililitri de apă clocotită și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară.
Chimionul, ca È™i condiment, se poate adăuga în preparate cu orez sau cartofi.
CiteÈ™te È™i: Îngrijirea părului în funcÈ›ie de culoare!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://doftoria.ro/ceai-de-chimen/