Semințele de chimion se folosesc pentru condimentarea diverselor preparate culinare, dar și ca remediu natural în ceaiuri, tinctură sau ulei. Cercetările au arătat că această plantă are o mulțime de beneficii pentru organism, printre acestea se numără reglarea digestiei, reducerea infecțiilor transmise prin alimentație, dar și stimularea pierderii în greutate, îmbunătățirea glicemiei și a colesterolului.
O linguriță de chimion măcinat conține 1,4 mg de fier, adică 17,5% din doza zilnică recomandată pentru adulți. Din cercetări a rezultat faptul că acest condiment poate crește activitatea enzimelor digestive, accelerând digestia și, totodată, crește eliberarea bilei din ficat. Bila ajută la arderea grăsimilor și a anumitor nutrienți din intestin. Pe lângă aceste beneficii, chimionul este bun și pentru a crește imunitatea organismului, el conține o mulțime de uleiuri volatile, vitamine și minerale.
Ceai de chimion - peste o linguriță de plantă se toarnă 200 de mililitri de apă clocotită și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară.
Chimionul, ca și condiment, se poate adăuga în preparate cu orez sau cartofi.
Citește și: Îngrijirea părului în funcție de culoare!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: ://doftoria.ro/ceai-de-chimen/