Atunci când vine vorba de alegerea vinului, există două tipuri de persoane: cele care cumpără în funcție de preț și cele care vor să asocieze cât mai corect gustul vinului cu preparatul pe care urmează să-l mănânce. În mod normal, vinul trebuie să nuanțeze gusturile din farfurie și să ofere un plus de savoare.
Carnea de pui este slabă, albă, foarte puțin grasă, dar în funcție de felul în care este gătită necesită alegerea unui anume tip de vin. Iată ce vin se poate consuma cu diferite preparate pe bază de carne de pui:
Vinul și mâncărurile grase - fie că este vorba de un preparat cu pui și bacon sau doar are mai multă grăsime, pentru a contrabalansa grăsimea mâncării cel mai potrivit ar fi un vin puțin amărui, taninos. În general, carnea de pui se asociază cel mai vine cu vinul alb sec, dar în acest caz nu este cel mai potrivit.
Vinul și mâncarea sărată - gustul sărat al mâncării nu prea ajută în alegerea unui vin adecvat. În cazul în care puiul este asociat cu brânzeturi sărate, sosuri sărate sau chiar paste, vinul ar trebui să fie puțin dulce, spre exemplu un vin de Porto ar fi ideal.
Vinul și mâncărurile acre - pentru gustul acru al mâncării este nevoie de atenție atunci când ne aflăm la raftul cu vinuri pentru a ne decide asupra unui gust sec, demisec sau dulce. Combinația dintre o salată acidă, spre exemplu, cu ceva dulce atunci când vine vorba de vin, este cea mai bună.
Vinul nu se alege greu dacă știm ce preparate vom consuma. La o mâncare grasă vinul trebuie să fie mai robust, cum ar fi Merlotul sau Shirazul, iar în cazul unui preparat light este indicat un vin ușor, cu o concentrație mică de alcool și puțin fructat. În cazul unei fripturi de pui cu legume cea mai bună alegere o reprezintă vinul alb sec, acesta se combină perfect cu gustul cărnii de pui.
Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://cotnari.wordpress.com/2010/05/28/vinul-ca-ingredient-culinar-ce-vin-folosim-la-gatit/