Alimentația este unul dintre factorii care influențează sistemul imunitar, căruia, în special iarna, trebuie să îi oferim un plus de forță pentru a ne feri de răceli sau alte afecțiuni specifice sezonului. Iată ce alimente ar trebui să consumăm mai des în acestă perioadă:
1. Afine - bogate în antioxidanți, afinele ajută la eliminarea toxinelor și grăbesc refacerea celulelor organismului. Ar trebui incluse la aproape fiecare mic-dejun. Dacă nu le găsim proaspete, putem folosi varianta congelată, mai ales în smoothie-uri.
2. Quinoa - corpul nostru are nevoie de mai mulți carbohidrați iarna, de aceea este bine să-i oferim cantitantea necesară din cerealele integrale. În felul acesta nu va fi afectat nivelul de insulină și senzația de sațietate va rezista pentru mai mult timp. O opțiune foarte bună este quinoa.
3. Citrice - conțin vitamina C care ajută sistemul imunitar. Putem tăia câteva felii de portocală sau lămâie chiar și în apa pe care o consumăm zilnic.
4. Ardei gras - acesta poate conține și de trei ori mai multă vitamina C decât citricele. Așadar, dacă fructele citrice nu sunt pe placul tău, poți include în meniu ardei gras pentru a avea grijă de imunitatea ta.
5. Ghimbir - este un aliment extraordinar pentru imunitate și, în același timp, ajută și la digestie. Poate fi folosit și în diferite smoothie-uri de slăbit. De reținut este faptul că rădăcina proaspătă este mult mai indicată decât praful.
6. Bananele - aceste fructe dulci ne influențează hormonii care afectează fericirea, așadar, după consumare lor, ne vom simți mult mai bine. În plus, bananele au numeroase vitamine și nutrienți, spre deosebire de dulciurile pline de zahăr, care aduc calorii.
7. Legume rădăcinoase - perfecte pe timpul iernii, și nu numai. Iarna se găsesc mai ușor, sunt proaspete și pline de vitamine și minerale de care avem nevoie. Morcovul conține betacaroten, sfecla are fier și vitamina A și C iar cartofii vitamina C și B6.
8. Broccoli - este o legumă plină de vitamine ce ar trebui consumată mai des pe timpul iernii. Fie în salate, fie la cuptor sau supă cremă, broccoli are o cantitate mare de vitamina C care ajută la prevenirea răcelilor.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://www.elle.ro/health-diet/alimente-pe-care-ar-trebui-sa-le-consumi-mai-mult-timpul-iernii-643813/