Sunt mai multe specii de hibiscus, însă cea mai cunoscută este Hibiscus sabdariffa și face parte din clasa superioară Hibiscus. În urma mai multor studii s-a concluzionat că ceaiul de hibiscus aduce numeroase beneficii sănătății printre care reduce tensiunea arterială, atacă bacteriile și ajută la scăderea în greutate. Iată câteva dintre beneficiile lui:
1. Conține antioxidanți
Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi ce provoacă leziuni celulelor. Ceaiul de hibiscus, din cauza numărului mare de antioxidanți pe care îl conține, contribuie la prevenirea daunelor și a bolilor cauzate de acumularea de radicali liberi.
2. Reduce colesterolul
Ceaiul de hibiscus, conform specialiștilor, reduce colesterolul și protejează inima împotriva bolilor de inimă.
3. Luptă împotriva cancerului
Acidul hibiscus protocatechuic găsit în ceaiul de hibiscus are proprietăți puternice antioxidante și antitumorale. Un studiu realizat de specialiști la Institutul de Biochimie de la Universitatea din Taichung, Taiwan, sugerează că hibiscusul încetinește creșterea celulelor canceroase prin inducerea apoptozei, cunoscută în mod obișnuit ca moartea celulară programată.
4. Îmbunătățește digestia
Are proprietăți diuretice, fiind foarte bun pentru tratarea constipației. Mulți oameni beau acest tip de ceai pentru a-și îmbunătăți digestia.
5. Scade febra și are efect revigorant.
6. Protejează ficatul și previne apariția bolilor specifice.
7. Luptă împotriva bacteriilor
Bacteriile sunt microorganisme cu o singură celulă care pot provoca o varietate de infecții, de la bronșită la pneumonie și până la infecții ale tractului urinar. Studiile au demonstrat că hibiscusul combate infecțiile bacteriene.
8. Reduce tensiunea arterială
Ceaiul de hibiscus poate fi consumat cu încredere de către persoanele care suferă de anumite boli cardiovasculare. Proprietățile antiinflamatoare ale acestuia reduc tensiunea arterială dacă este consumat zilnic timp de câteva săptămâni.
9. Ameliorează durerile menstruale
Ceaiul de hibiscus calmează durerile menstruale, în plus ajută la restabilirea echilibrului hormonal.
10. Ajută la pierderea în greutate
Conform studiilor, acest tip de ceai reduce absorbția de amidon și glucoza. Planta de hibiscus are în componență o enzimă numită „phaseolamin” care are rolul de a reduce absorbția de zaharuri, contribuind la menținerea greutății în ciuda consumului de carbohidrați.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://livadacuceai.ro/ceai-de-hibiscus-beneficii-proprietati-contraindicatii