Botoxul este o substanță produsă de bacteria Clostridium botulinum, care produce mai multe tipuri de neurotoxine ce pot fi periculoase, însă dacă se introduc în mod controlat în organism pot avea anumite beneficii.
Fiind un neuromodelator, botoxul transmite semnale nervoase către mușchi și îi paralizează temporar, astfel că devin mai relaxați și nu se mai contractă. Din această cauză se utilizează injecțiile cu toxină botulinică împotriva ridurilor, dar și în alte scopuri estetice.
Injecțiile cu botox trebuie făcute doar de un medic specializat, în caz contrar pot apărea probleme. Utilizarea principală a botoxului este pentru estomparea ridurilor din zona frunții, din jurul gurii și din regiunea gâtului. Totodată, botoxul se poate folosi și pentru ridicarea colțurilor gurii, ce au tendința să se lasă odată cu înaintarea în vârstă.
Beneficii și riscuri asociate injecțiilor cu toxină botulinică
Tratamentul cu botox pentru riduri dă rezultate bune și durează în jur de 3-4 luni. Trebuie precizat că fiecare organism reacționează diferit la contactul cu substanța, deci perioada în care absorbit complet poate varia. De asemenea, trebuie menționat că rezultatele finale se văd în două săptămâni de la injectare.
Ca orice substanță folosită în scop medicinal, botoxul poate produce și el reacții adverse cum ar fi formarea de vânătăi sau căderea pleoapei ori a sprâncenei. Acestea însă, dispar în timp scurt.
Te-ar putea interesa: 10 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să fi o femeie elegantă!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.eva.ro/frumusete/chirurgie-estetica/mituri-despre-tratamentul-cu-botox-articol-217175.html