Se pun la fiert oase de vaca, cu apa rece si sare.
Se inatura spuma.
Se adauga morcov, telina, albitura, taiate fileuri si o ceapa tocata marunt.
Perisoarele se prepara astfel: se toaca carnea impreuna cu o ceapa. Se amesteca bine cu ou, piper, patrunjel verde tocat si sare.
Se iau cu mana uda bucatele din tocatura, se rotunjesc si se pun la fiert in zeama de oase si legume.
Se fierb la foc mic, circa 30 minute. La sfarsit, se adauga borsul fiert separat, 2-3 rosii curatate de pielite si taiate marunt. Se mai dau cateva clocote, la urma adaugandu-se patrunjel verde tocat.
Se serveste cu smantana.
Acest preparat este raspandit in toate regiunile.
Dupa gustul local, acrirea se mai face cu sare de lamaie si uneori cu zeama de varza, in special cand la prepararea perisoarelor se foloseste carne de porc.
Continuând să utilizați site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor pentru a îmbunătăți navigarea site-ului, pentru a analiza utilizarea site-ului și a asista la eforturile noastre de marketing. Sunt de acord