Adaugat:
24 Iunie 2013
Actualizat:
30 Iunie 2013
Ciorba de dovlecei umpluti cu carne
- Se aleg dovlecei de grosime potrivita. Se curata si se taie in bucati de 7-8 cm lungime. Se golesc cu ajutorul unei lingurite si se spala.
- Se toaca carne de vaca, impreuna cu ceapa. Se adauga orez inflorit (fiert separat), sare, piper, ou si marar tocat. Se amesteca bine.
- Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, se pun intr-o oala si se toarna peste ei zeama obtinuta prin fierberea oaselor de la carne cu zarzavat de supa.
- Se fierb la foc mic.
- Cand dovleceii sunt fierti, se adauga borsul fiert separat si se mai dau cateva clocote.
- Se drege cu ou si smantana.
- Cand se serveste, se adauga marar tocat.
- Inflorirea orezului inainte de introducerea in tocatura are drept scop prevenirea formarii unei umpluturi compacte.
Sursa Foto: http://www.accentmedia.ro/nou/wp-content/uploads/2013/05/Ciorba-cu-dovlecei-umpluti.jpg