1. Avocado
„Reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile, ce încetinesc procesul de digestie. Este bogat într-o grăsime cunoscută sub numele de acid oleic, care oferă un beneficiu suplimentar în ceea ce privește efectele fructului asupra apetitului. Deși avocado este bogat în calorii și grăsimi, un fruct pe zi vă poate ajuta să vă mențineți inima sănătoasă, să aveți o piele strălucitoare și să reduceți pofta de mâncare” a spus nutriționistul Șerban Damian.
2. Ovăz
Studiile au arătat că, dacă mâncăm fulgi de ovăz vom obține „o senzație de sațietate mai mare decât cerealele reci pentru micul dejun. De ce? Puterea fibrelor, care absorb apa și măresc volumul în timpul digestiei”, a explicat medicul.
3. Iaurt
Nutriționistul transmite că „iaurtul este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și alți micronutrienți ușor de digerat. O porție de iaurt vă oferă tiamină, care ajută la menținerea apetitului. De asemenea, iaurtul ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor și ajută la scăderea în greutate”.
4. Supa
„Datorită conținutului ridicat de apă, are o densitate calorică scăzută. Aceasta înseamnă că puteți consuma o porție mare de supă și vă puteți simți sătui fără a consuma o încărcătură mare de calorii care vine de obicei cu porții mari. Supa de legume cu pui, supa cremă de linte roșie sau supa de roșii sunt alegeri excelente” spune nutriționistul.
Te-ar putea interesa: 12 beneficii extraordinare ale consumului de Chlorella!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.sanatatesistaredebine.ro/nutritie-14/10-motive-sa-consumi-mai-des-ciorbe-si-supe-la-pranz-2738.html