Dacă ești la dietă și nu știi ce să mai mănânci, dovlecelul crud este o opțiune ideală. Poate sună ciudat, dovlecel crud, însă are un gust foarte bun, dulceag și o textură crocant-moale și, în plus, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Dovlecelul crud se poate consuma tăiat cubulețe, feliuțe sau chiar dat pe răzătoare în salată sau alături de alte preparate. Iată ce beneficii are dovlecelul crud:
Ajută la slăbit - conține 95% apă și fibre, dar puține calorii, doar 17 la 100 de grame.
Are puternic efect antioxidant - dovlecelul crud își păstrează toate vitaminele, mineralele și antioxidanții. Conține, printre altele, vitamina C și potasiu în cantități considerabile.
Reglează tranzitul - din cauza conținutului mare de fibre, dovlecelul menține un tranzit sănătos și previne constipația.
Ține glicemia în limite normale - fiindcă este sărac în carbohidrați, dovlecelul crud este o gustare ideală pentru cei care suferă de diabet sau se confruntă cu greutăți în menținerea glicemiei în limite normale.
Menține sănătatea ochilor - conține vitamina A, luteină și zeaxantină, antioxidanți cu efecte directe asupra ochilor.
Te-ar putea interesa: Aloe Vera, planta ieftină care previne ridurile, acneea, vindecă iritațiile și arsurile pielii!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://garden-ro.desigusxpro.com/retsepty/marinovanie/kabachkov.html