Chiar și cele mai mici schimbări zilnice, pot avea efecte extraordinare asupra sănătății noastre. Spre exemplu, dacă introduci în alimentația ta de zi cu zi scorțișoară, vei avea o mulțime de beneficii.
Potrivit unor studii realizate de Pharmacognosy Research, scorțișoara are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene. Un mod bun de a o include în dieta zilnică este să pui în cafeaua de dimineață. Doza zilnică recomandată este de până la 6 grame, adică două lingurițe.
O mai poți adăuga, în loc de zahăr, în clătite, pâine prăjită, smoothie-uri, brioșe, cereale, iaurt, lapte, ciocolată caldă, ceai, salată de fructe. Iată trei motive pentru care ar trebui să folosești zilnic scorțișoară:
1. Scade riscul de inflamații și le reduce pe cele existente
Datorită antioxidanților precum polifenolii. „Antioxidanții ajută la reducerea radicalilor liberi care provoacă leziuni celulare în organism și pot ajuta la reducerea inflamației. S-a dovedit că reducerea inflamațiilor din corp ajută la menținerea sănătății și la prevenirea bolilor provocate de îngrășare” a explicat nutriționistul american Amy Goodson.
2. Susține dieta de slăbit
S-a demonstrat că scorțișoara ajută la topirea grăsimii de pe abdomen și susține procesul de slăbit. Totodată, îmbunătățește rezistența la insulină, susține controlul glicemiei și scade trigliceridele. Scorțișoara este ideală pentru a înlocui zahărul, deoarece adaugă dulceață fără să creeze inflamația cauzată de zahăr.
3. Previne anumite afecțiuni cronice
Tot antioxidanții conținuți fac ca scorțișoara să ne ferească de boli cronice, precum cele de inimă.
Te-ar putea interesa: Trucuri de machiaj pe care le folosesc modelele!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://solarisplant.ro/blog/totul-despre-scortisoara-origine-beneficii-si-utilizare