Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 24 Mai 2013    Actualizat: 19 Iulie 2013

Ruşanu vrea să-şi numească finii la şefia Curţii de Conturi

 

         Conştienţi că şansele lor de a rămâne la guvernare sunt extrem de reduse, liberalii pregătesc în culise o ultimă lovitură care le-ar permite controlarea mediului de afaceri chiar şi după alegeri. Este vorba despre preluarea controlului Curţii de Conturi a României (CCR) - instituţie supremă de control financiar asupra modului de formare, administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public.

         Surse din interiorul formaţiunii politice conduse de Călin Popescu Tăriceanu susţin că pentru această "lovitură" sunt pregătite deja două personaje apropiate deputatului PNL Dan Radu Ruşanu În speţă, este vorba despre finii vicepreşedintelui liberal al Camerei Deputaţilor, Elena Doina Dascălu actual secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi Daniel Chiţoiu - actual preşedinte-interimar al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

         Conform "algoritmului" realizat de naşul Ruşanu, Elena Doina Dascălu va fi propusă în curând Camerelor reunite ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de Preşedinte al CCR, în vreme ce Daniel Chiţoiu va fi nominalizat pentru şefia Autorităţii Naţionale de Audit a CCR. Dacă jocurile de culise gândite de "Hrebenciucul liberal", aşa cum a fost botezat de media Dan Radu Ruşanu, vor avea succes, atunci acesta va putea supraveghea prin intermediul celor doi fini ai săi una dintre instituţiile vitale de control ale statului român. Mai mult, el ar putea avea acces nelimitat la o serie de informaţii economice esenţiale despre o serie de agenţi economici, başca posibilitatea de a parafa cu o parte dintre aceştia contracte economice rentabile.

         Nevastă de "alcoolist" şi fină de vice liberal, unsă şefă la Finanţe

         Conform documentelor oficiale, Elena Doina Dascălu, fostă Leonte, este un personaj bine-cunoscut opiniei publice. Fost secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor (1996-2000) şi fost membru al Comisiei de Cenzori ai Bancorex (în funcţie de la data de 24.08.1998), Doina Dascălu este căsătorită cu Romulus Dascălu - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Alcool şi Băuturi Spirtoase "Garant", implicat în afacerile cu alcool derulate de fraţii Micula în vestul ţării. Căsătorită de către Dan Radu Ruşanu, Doina Dascălu este de multă vreme un "locotenent" fidel al vicelui liberal. Acesta este şi motivul pentru care după alegerile din 2004 ea a fost propulsată la şefia Ministerului Economiei şi Finanţelor, în ciuda opoziţiei fostului ministru Ionuţ Popescu. La ora actuală, datorită postului de secretar de stat în care a fost numită, Doina Dascălu face parte din CA-urile Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, RA Monitorul Oficial şi Romatsa SA, şi din conducerea Consiliului Consultativ al Contabilităţii şi a Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior din cadrul Eximbank SA.

         Conform unor articole apărute anul trecut în mass-media, numele Doinei Dascălu a fost vehiculat într-un dosar penal plimbat prin Parchet vreme de un deceniu. Concret, actualul demnitar a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către reprezentanţii "Kronconstruct" SRL pe motiv că ar fi protejat Contransimex SA de achitarea impozitelor, în condiţiile în care Garda Financiară stabilise că societatea respectivă (din al cărei acţionariat a făcut parte şi Ovidiu Muşetescu) s-ar fi sustras în perioada 1993-1994 de la plata a peste 400.000 USD în contul TVA.

         Chiţoiu face "curăţenie" în ANAF

         Despre Daniel Chiţoiu, şi el finul lui Ruşanu, presa nu a relatat foarte multe, din cauză că acesta a preferat să stea în umbră. Cu toate acestea, se ştie despre el că, datorită relaţiei cu vicepreşedintele liberal, a avut o ascensiune fulminantă, atât în cadrul instituţiilor de stat, cât şi în cadrul PNL (unde a fost numit trezorier). Interesant este că acum două zile, în calitate de şef al ANAF, Chiţoiu (PNL) a decis să "rotească" şefii, astfel că mai mulţi directori executivi din teritoriu, numiţi pe vremea lui Sebastian Bodu (PD-L), au fost anunţaţi că vor fi detaşaţi în alte judeţe, în "interes de serviciu", vreme de 6 luni. Decizia a creat nemulţumire în rândul angajaţilor ANAF, aceştia comentând că decizia are ca scop "liniştirea celor care s-au încumetat să deranjeze interesele clientelei politice".

         Ruşanu, acuzat că a creat o caracatiţă financiară

         În urmă cu doi ani, deputatul PIN Lavinia Şandru l-a acuzat public pe Dan Radu Ruşanu că a constituit un grup de interese care a penetrat instituţiile care se ocupă de "bugete, taxe, impozite, rambursări de TVA, controale financiare". "El lucrează cu persoane pe care le-a plantat în zone unde este vorba de foarte mulţi bani. I-a ales dintre apropiaţii săi, din rândul caracatiţei sale personale. De aceea îi şi susţine", afirma Şandru. La momentul respectiv, ea oferea şi exemple de persoane care ar fi ajuns în anumite funcţii publice cu ajutorul lui Ruşanu: Cristina Ştefan - director general adjunct al DGFPS Bucureşti, Daniela Jurebie - director general Inspecţia Generală din ANAF, Daniel Chiţoiu - vicepreşedinte ANAF, Ovidiu Ispir - propus la un moment dat pentru preşedinţia CCR, Doina Dascălu - secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, Emanoil Neguţ - secretar de stat - şeful Autorităţii de Control a Guvernului, Carmen Radu - director general Eximbank (vezi foto).

         La momentul respectiv, tot Şandru dezvăluia că Ruşanu ar fi protagonistul unor dosare penale aflate de mai multă vreme în atenţia DIICOT. Într-unul ar exista documente care ar atesta legăturile de afaceri dintre vicele liberal şi Ovidiu Ispir, prin soţia acestuia din urmă, Cornelia, iar în altul Ruşanu ar fi intrat în vizorul procurorilor după apariţia în presă a unor dezvăluiri privind potenţiala sa implicare în devalizarea operatorului portuar Chimpex SA Constanţa. În mod surprinzător, până acum autorităţile nu au făcut publică soarta respectivelor dosare.

HUNEDOARA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și de Paște, Poșta Română va ave...
 
Deca, despre testarea antidrog în școli: Trebuie să existe un program național, accesibil din punct de vedere al costurilor
Ministrul Educației susține că școlile și liceele din țara noast...
 
Studiu: Românii stau 9 zile din lună pe telefon. Medic: Apar probleme de sănătate fizică și psihică
Medicii avertizează că prea mult timp petrecut pe telefon poate cauz...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Licopenul - Un fitonutrient prezent în roșii, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De 1 Mai, în Parcul Izvor va avea loc show-ul culinar „Micul cel Mare de 100 de metri”

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Fostul prefect al Teleormanului candidează pentru funcția de primar al Municipiului Alexandria

» 29 Aprilie 2024 | Comentarii 0