Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 24 Iunie 2019

       Cazul micuței Sorina, fetița de aproape 9 ani luată cu forța din sânul familiei de asistenți sociali de către procurorul Maria Pițurcă, a stârnit, după cum era de așteptat, un val de reacții negative la adresa magistratului care a acționat… așa cum se vede în imagini. Comportamentul uimitor al procurorului de caz față de un minor a fost criticat dur și de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

 

        Într-o postare pe pagina oficială a Fundației, intitulată „Spune NU Abuzului!”, se cere Consiliului Superior al Magistraturii să o excludă pe Maria Pițurcă din magistratură, cea care „a     TÂRÂT-O PE STRADĂ pe Sorina”, și îndeamnă românii să fie solidari și să iasă în stradă, marți, 25 iunie 2019, la ora 10:00, pentru a se face dreptate copilei de 8 ani.

 

       „Vino și tu marți dimineață să cerem CSM excluderea din magistratură a procuroarei care a TÂTÂR-O PE STRADĂ pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă adoptată de o familie din Statele Unite! 

       Imaginile în care procurorul Maria Pițurcă o bruschează și o târăște pe jos SPUN TOTUL. 

       Folosindu-se de un mandat de percheziție, a RIDICAT UN COPIL cu forța, din casa în care locuia. 

       Procuroarea a încălcat Codul Civil, Codul de procedură penală, regulamente, legi însă, cel mai grav lucru, a uitat să fie OM!

       FACIAS a depus plângeri împotriva procurorului abuziv la CSM și Secția pentru Investigarea magistraților!

       FACIAS cere reintrarea în legalitate și pedepsirea exemplară a celor care au călcat în picioare și târât pe jos drepturile unui copil” a scris Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Impotriva Abuzurilor Statului pe pagina de Facebook.

 

       Nu se poate spune oare că modul în care a acționat procurorul Maria Pițurcă, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost de-a dreptul șocant și lipsit de orice urmă de umanitate? Un astfel de caz nu trebuie să fie `îngropat` sau trecut cu vederea prea ușor ori `mușamalizat` de fariseii politici care vor să distragă atenția de la `justiția` aplicată abuziv, din păcate, nu doar în această situație. 

 

       Avocatul Toni Neașcu a transmis duminică faptul că un ONG va depune o plângere penală în cazul procurorului bănuit că a folosit abuziv un mandat de percheziție în cazul fetiței de aproape 9 ani, pe care a luat-o cu forța din casa în care trăia. 

 

       „Ieri am revizuit o plângere penală pe care un ONG o va depune la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție - PICCJ împotriva d-nei procuror Maria Pițurcă, din cadrul Parchetului de pe lângă CA Craiova. 

       Dincolo de emoția publică inerentă în legătură cu întâmplarea nefericită de la Baia de Aramă, justiția este cea care trebuie să aprecieze asupra eventualei săvârșiri a unor infracțiuni în modul în care s-au desfășurat concret activitățile de urmăririe penală din data de 21.06.2019 la domiciliul familiei Șărămat. 

       Deși asociația condusă de judecătorul Danileț, VedemJust, a încercat o mică manipulare a opiniei publice, invocând existența unei hotărâri judecătorești civile definitive care a și fost pusă în aplicare cu executorul judecătoresc, în realitate s-a desfășurat o percheziție domiciliară de către d-na procuror, în cadrul unui dosar penal. Trimit aici la precizările, corecte, făcute de d-na judecător Dana Gîrbovan.

       Ori, obiectul percheziție este ridicarea de obiecte și înscrisuri, iar nicidecum ridicarea forțată a minorilor...

       În speță, există indicii că procurorul a folosit un mandat de percheziție în mod abuziv și, sub pretextul acestuia, a luat cu forța și ilegal minora din domiciliul asistenților maternali, depășind limitele mandatului de percheziție, săvârșind astfel infracțiunea de abuz în serviciu, iar prin modalitatea dură și prin bruscările fizice și psihice aduse minorei, care s-a opus să fie luată din domiciliul unde se afla, există indicii că s-a săvârșit cel puțin și infracțiunea de lovire sau alte violențe.

       Trebuie să facem distincție între hotărârile judecătorești civile definitive care lămuresc, până la desființarea lor, situația legală a minorei, adopția fiind în acest moment legală, reținerea acesteia de către familia Șărămat fiind ea însăși nelegală, și modul concret în care procurorul învestit cu o cauză penală și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, aducând grave vătămări integrității psihice și fizice a copilului.

       Procedurile sunt reglementate tocmai pentru a împiedica abuzul autorităților și a realiza protecția drepturilor individuale. Nesocotirea lor, chiar în desfășurarea unor activități de urmărire penală, este non-justiție și abuz.

       Calea rațională este deschiderea unui dosar penal în care să se verifice legalitatea acțiunilor d-nei procuror, ancheta internă a Parchetului General și sesizarea de către CSM a Inspecției Judiciare nefiind suficiente” a scris pe Facebook avocatul Toni Neacșu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

 

       Procedurile legale în cazul adopției Sorinei nu sunt de ignorat, contează foarte mult atât ceea ce au făcut părinții adoptivi, cât și ceea ce au făcut asistenții maternali; verificarea speței fiind imperios necesară. Dar este oare de ignorat o astfel de intervenție a unui procuror, care se observă clar în filmări și poze? Nu putem să ne îndepărtăm de la realitatea îngrozitoare că drepturile unui copil au fost grav încălcate, că o fetiță de 8 ani a fost târâtă pe jos, înconjurată de mascați și urcată cu forța într-o mașină. 

 

       Este inadmisibilă încercarea fariseilor politici de a a-și crea imagine pe marginea acestui subiect, iar implicarea lor, prin apariții televizate sau prin declarații în mediul online, denotă deplasare de la realitate. Dan Barna, #rezist, Dacian Cioloș, USR, PLUS, nu aceștia sunt procurorii #rezistenți care au militat alături de voi? 

 

Sursa foto: ://www.b1.ro/stiri/eveniment/cazul-care-a-ingrozit-romania-momentul-socant-in-care-procuroarea-maria-piturca-taraste-fetita-pe-asfalt-pentru-a-o-obliga-sa-intre-in-masina-video-282020.html

 

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0