Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 22 Iunie 2019

       Cazul fetiței de aproape 9 ani din Baia de Arama, județul Mehedinți, a bulversat o țară întreagă. Sorina trăia în casa familiei de asistenți maternali, într-un climat plin de afecțiune, de la vârsta de 1 an, împreună cu sora ei mai mică, asta până când a fost `extrasă` cu sălbăticie de o procuroare `zeloasă`, Maria Pițurcă, procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

 

       Țipetele fetiței: „Mami, nu vreau să plec”, nu au înduplecat-o pe procuroarea de caz, însoțită de un număr exagerat de mascați și de polițiști cu dube, mai ceva ca în cazul ridicării unui criminal în serie. Această acțiune plină de cruzime a fost făcută sub denumirea de `percheziție domiciliară`, care însă, s-a încheiat cu smulgerea unei copile minore din brațele celor care au crescut-o de la 1 anișor. 

 

       Abuzurile procurorilor din sistemul de justiție din România nu mai sunt o noutate, dar acest caz depășește orice limită a umanității. Mandatul de percheziție domiciliară este o acțiune juridică total diferită de mandatul unei extrageri cu forța, iar după cum arată imaginile care au făcut înconjurul țării, intervenția procuroarei Maria Pițurcă nu arată deloc a percheziție. Să fie această procuroare vinovată de săvârșirea unei infracțiuni? Să aibă interese ascunse Maria Pițurcă în acest caz de adopție? 

 

       În cadrul emisiunii Actualitatea Românească de vineri seară, avocatul Florin Durgheu a intrat în direct și a lansat niște ipoteze șocante. „Aș vrea să mi se confirme această informație, și dacă aceasta este reală înseamnă că avem și dimensiunea mizeriei care tocmai s-a produs (...): Este adevărat că familia din Statele Unite care dorește să o adopte pe această minoră de 8 ani, mai are o fetiță cu grave probleme la rinichi și necesită transplant de rinichi, iar micuța ce se dorește a fi dusă în SUA este perfect compatibilă cu fetița lor naturală? La această întrebare, s-ar mai naște o întrebare legitimă. Înțeleg că asistenții maternali, care sunt niște oameni deosebiți, o au în plasament pe această fetiță de 7 ani. În această situație, cam cum au făcut cei de la Direcția pentru Protecția Copilului potrivirea cu noua familie adoptivă, în condițiile în care și această familie, a asistenților maternali, și-a exprimat intenția de a adopta această fetiță. De ce i-au desfăcut contractul de muncă asistentei maternale, cu puțin timp înainte de această procedură, tocmai pentru a nu avea prioritate la adopție? (...) Este scandalos” a spus avocatul. Barna, Cioloș, USR-PLUS, #rezist, asta este justiția pe care o promovați? Pentru ca astfel de acțiuni să aibă loc ați ieșit în stradă și ați manipulat atâta lume? 

 

       De cealaltă parte, Sorina Matei, moderatoarea emisiunii Actualitatea Românească, a spus că procuroarea Maria Pițurcă este afiliată controversatei grupări #rezist. #rezist, Dan Barna, Dacian Cioloș, USR-PLUS, nu ieșiți în stradă acum să o susțineți pe procuroarea Maria Pițurcă? Asta e justiția pe care o apărați? Așa vreți să se facă dreptate unui copil de 9 ani, cu mascați și dube din ordinul unei procuroare? #rezistenților, USR-iștilor, PLUS-iștilor, nu faceți manifestări și acum pentru justiție? Nu distribuiți pe Facebook cazul procuroarei care e posibil să fi nenorocit viața unei fetițe de 9 ani? Nu militați pentru ea? Este urgentă necesitatea demarării unor investigații amănunțite pentru ca toți cei implicați, care și-au exercitat atribuțiile greșit sau care și le-au depășit, să plătească pentru această traumă prin care a trecut un minor în țara sa. Domnule Timmermans, ce faceți, nu vă implicați? Domnule Timmermans, nu o susțineți pe procuroarea Maria Pițurcă? Nu vă mai dați de ceasul morții acum că justiția din România este subminată? Barna, Cioloș, sunteți europarlamentari, nu mergeți repede la Bruxelles să spuneți că voi susțineți justiția, o astfel de justiție și un asemenea specimen de procurori?

 

       Terifiant este faptul că întreaga acțiune a fost coordonată de procuroarea Pițurcă, aceasta fiind cea care a solicitat prezența mascaților și a poliției și, mai mult decât atât, a bruscat-o, a târât-o pe jos și a băgat-o pe fetița de aproape 9 ani într-o mașină, care a fost escortată de trei dube ale poliției, toate cu sirenele pornite. Interesant este că un procuror s-a implicat atât de puternic, cu un comportament total deplasat față de un minor, într-un dosar civil. Aici a ajuns justiția susținută de sute de magistrați care cereau independență? Haideți #rezist, USR-PLUS, Barna, Cioloș, nu mai ieșiti acum în stradă să scandați pentru justiție? Nu vreți să distrugeți România? Barna, Cioloș, USR, PLUS, #rezist, imaginați-vă pentru o secundă că vine procuroarea cu mascații și vă ia copilul cu forța, cum se simte? Voi, susținătorii unei astfel de justiții, puneți-vă în locul Sorinei, fetița de 9 ani, ați mai putea să dormiți noaptea? 

 

       Psihologul criminalist, Tudorel Butoi, spune că autoritățile au acționat ilegal, traumatizând copila într-un mod cumplit. „S-a realizat în aceată localitate o includere în psiho-traumă, cu toate consecințele sindromului stresului post-victimal traumatic față de această copilă. Vinovații sunt cei care au extras, cu forța, copilul din climatul afectogen, climatul de familie în care trăia. Aceasta este adevărata răpire: când smulgi fizic persoana minoră care nu are discenărmânt, care este protejată de legeile și de drepturile copilului... pe la alin. 6 spune că n-ai voie să-i periclitezi viața. Domnilor, nebunilor, dați-vă seama ce faceți! Eu am avut în cazuistica mea copil care s-a dezechilibrat psihic în secunda doi!” a transmis psihologul, potrivit stirilekanald.ro.

 

       Chiar nu este nimeni în această țară capabil să facă o adevărată schimbare în justiția coruptă care distruge România din rădăcini? Chiar nu se găsește nimeni care să deschidă ochii oamenilor să vadă manipularea la care sunt supuși de așa-zișii politicieni, politicieni care ies în stradă pentru astfel de procurori? Astfel de politicieni, care păcălesc oamenii și îi scot în stradă, de fapt, pentru propriile interese, vrem să ne conducă? România, unde ajungem? Unde ajungem cu astfel de procurori care aduc mascații peste un copil de 9 ani? Atât de multe să-și permită un procuror? USR, #rezist, Barna, Cioloș, PLUS, vă simțiti măcar puțin vinovați că ați ieșit în stradă să susțineți astfel de procurori? Autoritățile ar trebui să protejeze copiii și să-i ajute să se dezvolte, nu să-i smulgă cu forța dintr-o familie, marcându-i psihic pe viață. România, trezește-te! 

 

Sursa foto: ://www.libertatea.ro/stiri/reactia-procurorului-care-a-bruscat-fetita-de-8-ani-din-mehedinti-2673495. ://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-21-06-2019-procuroarea-care-a-revoltat-romania-foto


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Catalogul electronic, tot mai aproape de realitate
Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Ordin...
 
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Ce spune Iohannis despre candidatura la șefia NATO: Da, știu că sunt afirmații..
Președintele României vorbește despre candidatura pe care și-a dep...
 
Anunțul șefei CNAS: Românii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați
Valeria Herdea a anunțat că noul contract aduce aceleași beneficii ...
 
Permisele auto se vor putea obține și online. Propunere a șefului MAI
Ministrul Afacerilor Interne a realizat un proiect de ordin care aduce...
 
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare pentru un exercițiu de mobilizare
În această săptămână, un amplu exercițiu de mobilizare se efect...
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Neasigurarea locuințelor: Primăriile vor trimite două notificări înainte de a aplica sancțiuni

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Ministerul Educației a stabilit calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Cele mai bune surse vegetale de proteine

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Casa memorială „Amza Pellea”, recent inaugurată, se poate vizita gratuit până în iulie

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Șeful CJ Arad, despre modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag: Le putem arăta oamenilor că muncim și în această zonă a județului

» 17 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Dumitru Copăceanu a fost desemnat de PNL Vâlcea candidat la Primăria comunei Bunești

» 15 Aprilie 2024 | Comentarii 0