Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
SANATATE
Adaugat: 11 August 2017    Actualizat: 11 August 2017

     Cu o aroma speciala si un gust placut, dar si mai putin iute decat cel uscat,usturoiul verde nu doar protejeaza de boli, ci si ajuta la detoxifierea organismului. Profita cat poti de aceasta leguma pentru ca nu o gasesti decat cateva saptamani, la inceputul primaverii!

     Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat, pe buna dreptate, un medicament natural-minune. Este recomandat in tratamentul a peste 60 de boli. In compozitia acestuia se regasesc o serie devitamine (A1, B1, B2 si C)minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene

     Mirosul si iutimea mai blande tin de faptul ca usturoiul verde contine mai putini compusi cu sulf, care cauzeaza aceste efecte. Ei se elibereaza prin zdrobirea plantei si au si efect dilatator asupra vaselor de sange, scazand tensiunea arteriala

     De la usturoiul verde poti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele, daca nu sunt ofilite. Il poti folosi in salate, asa cum folosesti ceapa verde sau la prepararea sandvisurilor. De asemenea, il poti adauga in preparate cum ar fi tocanitele, supele, fasolea verde sau cartofii fierti. 

     Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe. Iata cateva beneficii ale usturoiului verde

Intareste imunitatea si scade inflamatiile
Usturoiul uscat si cel verde sunt surse de alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, si de substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Acestea ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de infectii. Alicina se formeaza in usturoi atunci cand acesta este taiat marunt sau zdrobit.

Previne cancerul
Studiile stiintifice au demonstrat ca usturoiul verde combate in mod eficient aparitia diverselor forme de cancer. Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca absorbtia siliciului din usturoiul verde favorizeaza fabricarea de globule albe apte sa produca interferon, inamicul principal al celulelor canceroase. 

    Potrivit specialistilor, o cura cu usturoi verde, consumat seara, timp de cateva saptamani, previne aparitia cancerului. Mai exact, un consum zilnic de 15-20 g de usturoi verde poate reduce riscul de aparitie a cancerului cu 20%. Totodata, consumul a 30-40 g usturoi verde pe zi scade riscul de cancer la san cu peste 35%-40%.

Detoxifica organismul
In plus, fata de usturoiul uscat, planta verde contine si fitohormoni. Acestia sunt substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc in toate plantele tinere. Ei actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si glande printr-un reglaj fin al functionarii lor si prin detoxifiere. 

Previne afectiunile respiratorii
Studiile cercetatorilor arata ca un consum sustinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afectiunilor respiratorii, racelii sau gripei, reducand semnificativ timpul de vindecare, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de cap.

Scade colesterolul, tensiunea si fluidizeaza sangele
O cura cu ustoroi verde reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat faptul ca o dieta bogata in usturoi verde scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele si reduce colesterolul "rau", crescand nivelul colesterolului "bun". 

     Toate aceste beneficii se datoreaza continutului bogat de sulf, care are rolul de a relaxa vasele sangvine si de a imbunatati circulatia sangelui. Mai mult, usturoiul verde lupta impotriva formarii cheagurilor de sange care obstructioneaza arterele sangvine. 

     In plus, specialistii confirma faptul ca antioxidantii din usturoiul verde neutralizeaza agentii responsabili de distrugerea arterelor, avand si capacitatea de a preveni formarea placilor de aterom.

Contraindicatii
Persoanele care sufera de hipotensiune trebuie sa evite consumul in exces de usturoi verde, pentru a nu-si scadea si mai mult valorile tensiunii arteriale. De asemenea, si persoanele care sufera de afectiuni gastrice trebuie sa consume usturoi verde in cantitati limitate, deoarece poate provoca arsuri stomacale. 

     Consumul de usturoi verde nu este recomandat nici femeilor care alapteaza, deoarece substantele pe care le contine se transmit in lapte, dandu-i un gust neplacut si, in plus, poate chiar sa provoace probleme gastrice sau intestinale sugarului.

sursa foto: http://www.cronicadeiasi.ro/pictures/images/usturoi-verde.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee
Nu toate produsele naturale au beneficii asupra tenului.
 
EDAMAME: Trei lucruri importante pe care să le știi despre ele
Boabele tinere de soia sunt foarte gustoase și au o mulțime de benef...
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului
O procedură specifică medicinei chinezești ce poate face minuni pen...
 
Obiceiuri banale care te îmbătrânesc fără să îți dai seama
Procesul de îmbătrânire este firesc, dar el poate fi încetinit. ...
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani
Sunt câteva lucruri simple ca, în cazul în care ai trecut de 40 de ...
 
Sosul de soia: Proprietăți și mod corect de utilizare
Sosul de soia este nelipsit din bucătăria asiatică, el dă o savoar...
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină
Sarcina este o perioadă minunată, dar plină de schimbări pentru fe...
 
Cinci pași simpli prin care vei deveni mai atrăgătoare
Iată ce obiceiuri să ai dacă vrei să fii mai atrăgătoare în 21 ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Un medic spune cum să ne ferim de toxiinfecțiile alimentare în această perioadă

» 02 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Ți se pare că pielea ta arată mai bătrână decât ar trebui? Iată din ce cauze

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Reduceri la biletele TAROM până pe 7 mai, pentru călătorii între 15 mai și 30 iunie

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primăria Cavnic oferă gratuit un teren tinerilor care vor să își deschidă un service auto

» 03 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
A fost aprobat proiectul Secției de îngrijiri paliative din cadrul SJU Vaslui

» 30 Aprilie 2024 | Comentarii 0