Iaurtul grecesc se poate introduce în dieta zilnică în nenumărate feluri, fie în smoothie-uri, fie într-un sos ori amestecat cu ovăz și lăsat peste noapte, sau ca desert combinat cu fructe.
Diferența dintre iaurtul grecesc și cel normal este că trece printr-un proces de strecurare în vederea înlăturării zerului, un lichid cu conținut ridicat de lactoză. Lactoza este un zahăr natural, deci iaurtul grecesc are mai puțin zahăr decât celelalte tipuri de iaurt.
Sfatul nutriționiștilor legat de iaurtul grecesc, pentru a beneficia de toți nutrienții, vitaminele și mineralele pe care le conține, este să se consume iaurtul grecesc tradițional, nu cel cu un conținut scăzut de grăsimi.
Trei motive să consumi iaurt grecesc mai des
1. Bogat în proteine - față de alte iaurturi, cel grecesc conține cele mai multe proteine. Proteina este responsabilă de transportul oxigenului în întregul corp, de construcția, reparația și menținerea masei musculare și ajută la obținerea unei stări de sațietate mai rapid.
2. Sursă de calciu - doar 100 de grame de iaurt pot conține 153 mg de calciu, adică 15% din DZR. Calciul construiește și menține sănătatea oaselor, dinților, ajută la coagularea sângelui și susține funcțiile nervoase.
3. Probiotice - iaurtul grecesc este excelent pentru sănătatea intestinului. Studiile arată că un consum constat de iaurt este asociat cu reducerea masei de grăsime viscerală și cu modificările pozitive în microbiomul intestinal.
Te-ar putea interesa: Cinci sfaturi simple de urmat dacă ai stimă de sine scăzută!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://gastropedia.ro/recipe-items/sos-cu-iaurt-si-mirodeni/