Mersul la colindat
Este una dintre cele mai întâlnite È™i vechi tradiÈ›ii de Anul Nou. Se spune că urările colindătorilor au scopul de a alunga spiritele rele din anul care se termină È™i de a aduce un an nou mai bogat. PluguÈ™orul, Mersul cu Buhaiu, Capra, Jocul Ursului, Sorcova sunt doar câteva dintre colindele aducătoare de noroc È™i belÈ™ug.
Struguri și smochine
Un obicei al românilor spune că, dacă vrei ca în Noul An să ai parte de fericire È™i împlinire, trebuie să pui pe masă struguri sau smochine.
Bani în buzunar
Se spune că în noaptea dintre ani trebuie să ai musai bani în buzunar dacă vrei să ai un An Nou prosper. Se mai spune că pe 31 decembrie È™i 1 ianuarie nu se dau bani, ca să nu rămâi fără ei tot anul ce vine. Legat de bani, în unele zone ale țării, femeile coc o pâine în care ascund bani, iar cel care găseÈ™te monedele, va avea noroc de bani tot anul.
Vâsc pe masă
Ca să atragi norocul, pune pe masa de Revelion vâsc.
Un bărbat brunet
Se spune că, dacă vrei să ai belÈ™ug în Noul An, trebuie ca prima persoană pe care o primeÈ™ti în casă în prima zi a Anului Nou să fie un bărbat brunet (blonzii sau roÈ™caÈ›ii aduc ghinion, la fel È™i femeile). Musafirul trebuie să aibă cu el pâine, sare È™i vâsc.
Nu arunca nimic
În prima zi a Noului An nu trebuie să arunci nimic, nici măcar gunoiul pentru că se spune că dai cu piciorul la noroc.
Te-ar putea interesa: 3 sfaturi pentru un ten strălucitor de Revelion!
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.impact.ro/traditii-si-obiceiuri-revelion-2023-451031.html