Supa Tortilla
Supa Tortilla este un preparat specific Mexicului. Se serveste calda cu chipsuri tortilla.
Ingrediente
8 rosii mari, injumatatite
4 bucati piept de pui file
3g de chimen
3g coriandru
30ml ulei de avocado
3 tulpini de praz, taiate
2 morcovi mari, rasi
2 tulpini de telina, taiate
2 catei de usturoi, taiati subtire
1 ardei Jalapeno, taiat
1l zeama de pui
250g boabe de porumb
coriandru proaspat
1 avocado, taiat
suc de lime
chipsuri tortilla
Mod de preparare
1. Aranjati rosiile cu miezul in sus pe o tava impreuna cu puiul. Asezonati cu chimen, coriandru, sare si piper si turnati jumatate din ulei peste. Coaceti pentru 15-20 de minute, pana cand puiul este gatit.
2. Caliti prazul, morcovii, telina, usturoiul si ardeiul iute in putin ulei pana cand se inmoaie.
Zdrobiti rosiile rumenite si adaugati-le peste zeama de pui si porumb, apoi fierbeti pentru 15 minute.
Taiati carnea de pui si coriandrul si adaugati-le in supa. Fierbeti pentru 10 minute.
Puneti supa in castroane. Presarati avocado si suc de lime. Serviti cu chipsuri tortilla, care pot fi faramitate in supa sau inmuiate.
Sursa foto: Facebook.com