Româncele au schimbat, de-a lungul timpului, rețeta salatei de boeuf și unele rezultate au fost bune, altele însă au lăsat de dorit. Dacă vrei să faci o salată de boeuf tradițională, ține cont de aceste sfaturi:
1. Carne de vită
A fost înlocuită cu cea de pui sau curcan din diverse motive, însă de principiu salata de boeuf se face cu carne de vită fiartă bine (cu condimente), scursă și tăiată cubulețe. Se poate folosi și carne de vițel foarte fragedă. Carnea de vită se potrivește cel mai bine cu sosul acrișor și cu restul ingredientelor din salata de boeuf.
2. Cartofi roșii
Cei albi se înmoaie prea mult și se zdrobesc când amesteci salata. Cartofii roșii se taie mai ușor în cubulețe; nu uita să-i fierbi în coajă.
3. Pune rădăcinoase în loc de mazăre
Mazărea nu există în rețeta originală. Din cauza gustului ei deosebit, ea schimbă cu totul aroma salatei de boeuf și, în plus, poate fi mai greu de digerat de cei cu probleme cu stomacul. Folosește morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de țelină. Rădăcinoasele se potrivesc și cu carnea de vită, mai bine decât mazărea.
Te-ar putea interesa: Trucuri care te ajută să ieși mereu bine în fotografii!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://www.impact.ro/reteta-salata-de-boeuf-prea-putine-gospodine-tin-cont-de-acest-detaliu-doar-asa-iese-buna-277306.html